Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Luxuskezelés a konyhából - Ezeket mindenképp próbálja ki

2015. 01. 26. 07:41

Wellness
Otthoni spa élményre vágyik? Ajánlunk néhány könnyen elkészíthető luxuskezelést.
Kedveli a luxuskezeléseket? Vagyunk így ezzel néhányan, azonban nem mindig engedhetjük meg magunknak, hogy nagyobb összegeket költsünk egy kis kényeztetésre. No meg minek fizessünk egy vagyont, ha otthon is elkészíthetjük magunknak? Számos luxuskezelés alapanyaga a konyhánkban is megtalálható.
Olívaolaj
Az olívaolaj nemcsak a salátában remek alapanyag, a szépségápolásban is igen nagy segítségünkre lehet.
Száraz vagy fénytelen a haja? Masszírozzon be egy evőkanállal a hajába és a fejbőrébe, készítsen egy turbánt a fejére egy műanyag zacskóból és hagyja hatni az olajat húsz percig. Ezek után mossa meg alaposan a haját és a fejbőrét, ha szükséges ismételje meg az eljárást.
Száraz a bőre? Mielőtt lezuhanyozna vagy beülne a kádba, kenje be a bőrét vékonyan olívaolajjal, az olyan különösen érzékeny területeken, mint a könyök, a sarkak, az alkar és lábak masszírozza is be alaposan. Hagyja a bőrén körülbelül tíz percet, majd zuhanyzás közben vagy a kádban gyengéden mossa le szappannal. Tisztálkodás után ne dörzsölje magát szárazra, óvatosan törölközzön meg.
Repedt sarkak és száraz lábfej? Masszírozzon egy teáskanálnyi olajat a sarkak, a talp és a lábujjak környékére. Húzzon zoknit és sétáljon egy órácskát. Mire hazaér, lába legalább öt évvel fiatalabbnak fog tűnni.
Tej
Mindegy, hogy mandula-, kókusz- vagy tehéntej, próbálja ki vele az alábbi kezelések valamelyikét.
Természetes módszer a smink eltávolítására? Öntsön félcsészényi tejet egy arra alkalmas edénykébe, mártsa bele a vattapamacsot és már kezdhet is szabadulni a sminktől. Ha úgy kellemesebb, utána mossa le vízzel is az arcát.
Szépség fürdő Kleopátra után szabadon? Egyszerűen öntsön egy liter tejet a fürdővízéhez, és indulhat a relaxálás és a szépülés. Ha habokat is szeretne, öntsön tejport a vízbe.
Zsíros a bőre? Mielőtt bármilyen alapozót használna, kenje be a különösen zsíros területeket egy kis tejjel, hagyja megszáradni, majd ezután mehet a smink.
Természetes bőrradírt szeretne? Készítsen arc- és testradírt tejporból. Keverjen össze egy csésze tejport annyi vízzel, hogy megfelelő legyen az állaga. Az így kapott krémet masszírozza a bőrébe körkörös mozdulatokkal. Ezek után irány zuhany és kezdődhet az alapos öblítés.
Fáradt, fájós lábak? A forró és a hideg víz egyaránt felfrissíti a fáradt lábakat. Mi azonban inkább azt javasoljuk, hogy vegyen megfelelő méretű lavort, öntsön bele fél liter hideg tejet és abban áztassa a lábát. Ha tej elkezdene melegedni, dobjon bele néhány jégkockát. Ha befejezte, törölgesse szárazra és masszírozza meg egy kicsit a lábát.
Citrusfélék
A citrom, a mandarin és a narancs nélkülözhetetlen téli vitaminforrások, azonban a szépségápolásban is jó szolgálatot tesznek.
Szeretné, ha úgy nézne ki a haja, mintha a nap szívta volna ki? Egy tiszta spray palackba öntsön fél csésze vizet és egy friss citrom levét. Alaposan keverje össze, majd spriccelje a hajára, főleg a gyökereknél. Ezek után szárítsa meg a haját a hajszárító legmagasabb fokozatán. Végül mossa meg és tegyen rá kondicionálót.
Gőzölni szeretne? A szennyezés, a hormonok és/vagy az alváshiány következtében arcbőrünk fáradtnak és fénytelennek tűnhet. Helyezzünk egy nagy tálat a konyhapultra, öntsünk bele egy liter forrásban lévő vizet és csavarjuk bele két citrom levét. Dobjunk a fejünkre egy törölközőt és már kezdhetjük is a gőzölést a tál fölé hajolva. Akár egy kis mentát vagy rozmaringot is tehetünk a vízbe.
Puha, fiatalos bőrt szeretne? Ez a mandarinos recept elsőre talán furcsának tűnhet, azonban nagyon jót tesz a bőrnek, különösen a száraz lábakon. Keverje össze egy mandarin levét fél csésze tejszínnel. Hagyja megaludni, majd szűrje le a folyadékot. Ami fennakad a szűrőn, az lesz a hidratáló krémünk, kenhetjük is a lábunkra vagy a kezünkre. Különösen jót tesz a bőrünknek ez a kezelés télen.
Száraz kezek? Keverjünk össze egy érett banánt egy narancs levével és egy kanál kókuszolajjal. Masszírozzuk be a kezünkbe és hagyjuk hatni harminc percig. Mossuk le meleg, de nem forró vízzel, majd vigyünk fel még egy vékony réteg hidratáló krémet.
Irány a konyha és kezdődhetnek a luxuskezelések!
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...