Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Téli fürdőzés: így ússzuk meg a megfázást

2015. 01. 25. 19:44

Fürdőzés
Télen nehéz volna jobb módszert találni egy kellemes fürdőzésnél arra, hogy testünket és lelkünket kicsit megmelengessük. Azonban van néhány alapszabály, amit nem árt betartani, ha gondtalanul szeretnénk élvezni a gyógyvíz áldásos hatását.
1. Ha a szabadban is szeretnénk "pancsolni", akkor a legcélszerűbb első állomásként beiktatni a kültéri medence meglátogatását. Még ha nem is vizezzük be a fejünket, akkor is könnyen megizzadhat fejbőrünk a forró vízben vagy a szaunában, vizes hajjal pedig nem szerencsés a hidegben tartózkodni.
2. Ha lehetséges használjuk a beltéri medencék kiúszóit és úgy menjünk át a kinti medencébe. Természetesen valószínűtlen, hogy valaki abban a néhány másodpercben fázna meg, míg a szabad levegőn átsétál egyik vízből a másikba, de nem árt az óvatosság.
3. Közvetlenül szaunázás vagy gőzfürdő után ne menjünk kültéri medencébe. A nagy forróságban valószínűleg a hajunk is vizes lett ezért jobb, ha várunk egy kicsit, míg valamennyire megszárad üstökünk.
4. Vigyünk magunkkal egy extra törölközőt a fürdőbe, hiszen ha minden mártózás után türcsibe csavarjuk magunkat, a textil valószínűleg nagyon hamar át fog ázni, úgy pedig már nem melegít. Fázósaknak nagy könnyebbség lehet, ha ilyenkor van náluk tartalékban még egy törölköző.
5. Hideg időben ne rohanjunk haza a fürdőből. Hagyjunk időt szervezetünknek, hogy normális hőmérsékletűre hűljön és szárítsuk meg alaposan a hajunkat. Ügyeljünk rá, hogy lehetőleg legyen nálunk sapka is.
Werkner Anita
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem