Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Csodás fürdő a Duna mellett - Ön járt már itt?

2015. 01. 25. 08:52
Szerző: Werkner Anita  Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Hazai fürdőket szemrevételező sorozatunk újabb állomása a főváros 13. kerültében lelhető fel.
Az Árpád híd pesti hídfőjénél, a Duna melletti festői környezetben fekszik Budapest egyik igencsak kedvelt gyógyfürdője, a Dagály. A létesítmény 1948 óta várja a fürdőzőket, bár azóta több átalakításon átesett már, és 2015-ben is komoly változások elébe néz.
Annak ellenére, hogy a Dagály elsősorban strandjáról híres - a nyári időszakban hat kültéri medence, köztük hullám- és élménymedence várja a vizes élmények szerelmeseit -, télen is érdemes ellátogatni ebbe a fürdőbe. A hidegben egy 25 méteres fedett úszómedence, egy 50 méteres úszómedence és két gyógymedence áll a vendégek rendelkezésére. Ha pedig valami igazán forróra vágynánk, akkor ott a szauna és a gőz.

Változik a Dagály

A Dagályban 2015-ben komoly arculatváltásra készülnek - lehetőleg a törzsközönség megtartása mellett. A fejlesztés lényege, hogy Budapestnek legyen egy olyan fürdője, ami télen-nyáron kiszolgálja a kisgyermekes családok igényeit, elérhető árak mellett. A beruházás során felújítják a mostani 25 méteres úszómedencét és 33 méteresre növelik, létesítenek egy tanmedencét és egy baba-mama részleget, ahol a gyerekeket csúszda, a szülőket pedig jakuzzi várja majd. A kinti termálmedence negyven százalékát lefedik, a medencét két részre osztó válaszfal továbbra is megmarad, akárcsak a két különböző hőfok.
Hat-hét új szaunát is építenek majd, így önálló szaunavilág létesül a korábbi izzasztók megtartása mellett. A tiniket pedig négy nagy csúszdával próbálják majd a Dagályba csalni, a tervek szerint itt lesz Budapest legmagasabb vízicsúszdája. A fürdő fejlesztését 2016 végére be kell fejezni, ugyanis ekkora készül el az úszópalota is.

Amit a gyógyvízről tudni érdemes

A Dagály 1970-ben csatlakozott a gyógyfürdők népes sorához, ekkor vezették ugyanis ide a Széchenyi Gyógyfürdő II. számú kútjának vizét. Egészen 2013-ig nyerte a gyógyvizet a Dagály a Széchenyitől, azóta azonban a fürdő vízellátását a Béke Kút és a Margitszigeti Magda kút biztosítja.
A fürdő gyógyvízéről azt érdemes tudni, hogy nátriumot is tartalmazó kálcium-magnézium-hidrogén-karbonátos, szulfátos hévíz, melynek fluorid- és metaborsav-tartalma is jelentős. Kiválóan alkalmas ízületi gyulladás, köszvény, a gerincoszlop merevedéssel járó megbetegedéseinek, idült derékfájás, izomreuma, idegfájdalmak, ischiás és más ideggyulladások kezelésére. De használható gerincferdülések, lúdtalpból származó fájdalmak enyhítésére, illetve idegbénulások, gyermekbénulás utókezelésére és baleseti utókezelésekre.
A Dagály vize ivókúrára is ajánlott, gyógyító hatása a gyomor-, bélrendszer hurutos betegségei, gyomorsavtúltengés, vesemedence gyulladás, vesekőképződés esetén is érvényesül.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...