Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Téli fürdő: az ezeréves termáltó a leghidegebb napokon is meleg

2015. 01. 23. 07:31
Szerző: Werkner Anita  Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Hogy könnyebb legyen eligazodni a négyévszakos fürdők kavalkádjában, sorozatunk újabb részében a Nyugat-Dunántúli létesítményekbe kalauzoljuk olvasóinkat. Mivel az országnak ezen a részén rengeteg gyógyfürdő üzemel, két cikket is szentelünk az itt fellelhető fedett létesítmények bemutatásának.
Talán kevesen tudják, de a mosonmagyaróvári Bio Flexum - Termál Gyógyfürdő vize besorolása szerint Európa öt legjobb hatásfokú gyógyvize közé tartozik. Ezt a kivételes természeti kincset télen egy fedett, egy részben fedett gyógymedencében és egy fedett termál ülőmedencében élvezhetjük ki. Ha pedig szeretnénk egy kicsit mozogni is, azt egy 33 méteres beltéri úszómedencében tehetjük meg. Izmainkat pedig finn és infraszaunában engedhetjük fel, de van Kneipp-taposó is.
A mosonmagyaróvári víz sok oldott sót tartalmazó alkáli-hidrogén-karbonátos, kloridos hévíz, amely a tetemes jodidion tartalmánál fogva a jódos ásványvizek csoportjába sorolható. A víz fluorid- és kovasav-tartalma is számottevő. A gyógyvíz fürdőkúraként mozgásszervi betegségek, ivókúraként gyomor- és bélbetegségek gyógyítására, illetve - porlasztott alakjában - idült légzőszervi bántalmak belégzéses gyógykezelésére alkalmazható.

Itt még ördögszauna is van

Hazánk második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője télen is különleges élményeket kínál. Bükfürdő egész évben nyitva tartó fedett élményfürdőjében sodrófolyó, pezsgőágyak és pezsgőmedence segíti a kikapcsolódást. A gyógyulni vágyókat alkáli-hidrogén-karbonátos, magas kalcium, magnézium és fluor tartalmú gyógyvíz várja, mely egyedülálló összetételének köszönhetően kiváló mozgásszervi és nőgyógyászati panaszok enyhítésére, valamint ivókúra formájában emésztőrendszeri megbetegedések kezelésénél is hatásosan alkalmazható.
Téli fürdő: az ezeréves termáltó a leghidegebb napokon is meleg
Bükfürdő
A szauna rajongók sem fognak csalódni, a 150 fő befogadására alkalmas szaunavilágban gőzfürdők, infra- és finn szaunák, aromaszauna és kültéri ördögszauna áll a fürdőzők rendelkezésére. Az élményt kültéri és beltéri merülőmedencék, tepidárium, Kneipp-medence, valamint kültéri és beltéri jakuzzik teszik teljessé.

A vulkán erejével

A festői szépségű Ság hegy lábánál is egész évben hódolhatunk a vizes élményeknek a Celldömölki Vulkánfürdőben. A teljesen fedett medencék között található egy 25 méteres, hatsávos úszómedence és egy tanmedence, de egész évben üzemel a fürdő zárt udvarán lévő gyógymedence, valamint a félig fedett gyógyvíztartalmú termálvizes medence is.
Téli fürdő: az ezeréves termáltó a leghidegebb napokon is meleg
Celldömölk
A fürdő "Cell-4"-es kútjának vízét "Celli Vulkán Gyógyvíz" néven törzskönyvezték 2007 őszén. Ez megteremtette a gyógyászati tevékenység indításának alapját. A magas nátrium-hidrogén-karbonát tartalmú gyógyvíz leginkább mozgásszervi panaszok gyógyítására alkalmas.

A leghidegebb hónapokban is fürdőzhetünk a termáltóban

Szombathelyen a termálfürdő sajnos csak idényjelleggel működik, azonban, ha úszni vagy szaunázni vágyunk, azt megtehetjük a fedett uszodában, ahol egy 50 méteres feszített víztükrű, kiváló minőségű úszómedence ad lehetőséget a sportolásra. Mozgás után pedig külön női és férfi szaunákban ejtőzhetünk.
A világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termáltavában még a leghidegebb hónapokban is lehet fürdőzni. A Hévízi Gyógytó hőmérséklete télen sem csökken 24 fok alá, hiszen a feltörő víz hőmérséklete a forrásnál 38,5 fok. A többezer éves tőzegfenekű tó vize és iszapja egyaránt gyógyhatású, elsősorban reumatikus és mozgásszervi betegségek kezelésére alkalmas.
Téli fürdő: az ezeréves termáltó a leghidegebb napokon is meleg
Hévíz

Zeneterápiás szauna

Kehidán sem jelent gondot a zord időjárás, a fedett fürdőben egy súlyfürdős, nyakzuhanyos gyógymedencében és egy kör ülőmedencében lehet mártózni. A Csend szobában, a gyógymedencék körüli pihenőrészen a teljes nyugalom érdekében csak felnőttek tartózkodhatnak. Az itt található ivókút vizének rendszeres fogyasztása emésztési problémákra javallott. A kehidai kénes gyógyvíz fürdőkúraként idegrendszeri, nőgyógyászati, bőrgyógyászati és mozgásszervi bajokra, sérülések utókezelésére alkalmazható.
Téli fürdő: az ezeréves termáltó a leghidegebb napokon is meleg
Kehida
A hidegben is van lehetőség szabadtéri fürdőzésre, minden évszakban üzemel a kültéri gyógyvizes ülő- és úszómedence. A forróság szerelmeseit egy egész szaunaoázis várja finn szaunával, aroma- és zeneterápiás kabinnal, gőzfürdővel, infrakabinnal, Kneipp-taposóval és pezsgőfürdővel. A háromszintes fedett mediterrán élményfürdőben pedig az egész család talál magának valamilyen elfoglaltságot: van itt jakuzzi-sziget, hullámfürdő, gyermekpancsoló, sodró medence és fejesugró medence is.

Földsugárzás is növeli a gyógyvíz hatását

A lenti fürdő nátrium-hidrogén-karbonátos gyógyvizét Európa szerte ismerik, köszönhetően a mozgásszervi, ízületi, gerinc és hátproblémákra gyakorolt pozitív hatásának, amihez a Szent György Energiapark jótékony földsugárzásai is hozzájárulnak. Télen a fedett fürdőben öt (úszó-, gyógy-, gyermek- és hidromasszázs) medencében lehet mártózni. A szaunázás szerelmeseit különálló szaunarészleg várja, két finn, egy aroma-, valamint egy physiotherm infraszaunával.
A lenti fürdő különlegessége, hogy a víz gyógyító erejét a Szent György Energiapark területén található sugárzások tovább növelik. Ezek az egész szervezetben harmonizálják az energia áramlását, a test alapvető működést segítik és öngyógyító folyamatokat indítanak be.
Ha csak egy kellemes úszásra vagy szaunázásra vágyunk a hűvös időben, akkor ezt a soproni Lővér Fürdő - Csik Ferenc Uszodában is megtehetjük. A 33 méteres medencében kiúszhatjuk az esetleges bennünk maradt felesleges energiákat, majd kipihenhetjük a hétköznapok fáradalmait a finn, aroma-, és fényterápiás szaunák egyikében.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...