Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Hétcsillagos hotel is lesz Afrika legmagasabb épületében

2014. 12. 19. 17:51

Hotelvilág
Casablancában, Marokkóban építi fel egy szaúdi befektető Afrika legmagasabb épületét. Több mint kétszer akkora lesz, mint a jelenlegi rekorder, a dél-afrikai Carlton Center.
114 emelet, 540 méter - ez lesz a legnagyobb felhőkarcoló Afrikában. A mostani "leg", a johannesburgi Carlton Center "csak" 223 méterre nyúlik a magasba.
A kivitelező a szaúdi üzletember, Tarek Bin Laden (Oszama Bin Laden rokona) dubaji cége, a Middle East Development LLC. A költségek a számítások szerint 1 milliárd dollárra rúgnak majd.
A projekt munkaneve Al Nur, vagyis Fény torony, de elkészülte után valószínűleg a marokkói uralkodó, VI. Mohamed király nevét kapja majd a felhőkarcoló.
A projektigazgató azt mondja: azért választották Marokkót, mert ez a kapu Afrika és Európa között. Ráadásul modern ország, és politikailag is stabil. Az épület a tervek szerint 2018 júniusára készül el. Azért lesz éppen 540 méteres, mert Afrikában 54 ország van. Így aztán a kontinensen mindenki úgy érezheti, hogy részese a felhőkarcolónak.
És azért 114 emeletes, mert ennyi szúrája, fejezete van a Koránnak. A homlokzatot afrikai minták díszitik majd, az Afrikában beszélt ezer nyelvet jelképezve. Az építkezési terület 25 hektáros, az épületben hétcsillagos szálloda, üzleti központ és pláza is lesz.
A világ legmagasabb épülete egyébként a Közel-Keleten van. A mostani beruházás nem veszélyezteti a négy évvel ezelőtt átadott, 828 méteres dubaji Burzs Kalifa elsőségét.
Forrás: Globoport, Turizmus Online
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem