Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Ilyen a Balaton téli arca - képek

2014. 12. 01. 20:13

Fürdőzés
Minden évben többen látogatják a balatoni üdülőkörzet szálláshelyeit, és a vendégéjszakák száma is magasabb, mint a megelőző évben - derül ki a KSH friss kiadványából. A Magyar Turizmus Zrt. advent első hétvégéjén két fővárosi helyszínen is bemutatta a magyar tenger téli arcát.
A szállodák, panziók és az üdülőházak iránti kereslet mind a hazai, mind a külföldi látogatók részéről tovább nőtt 2014 első kilenc hónapjában - olvasható a KSH legfrissebb, novemberi jelentésében. A folyamatosan emelkedő külföldi vendégszám mellett jelentősen - több mint harmadával - nőtt a gyógyszállodák belföldi vendégeinek száma.
Ilyen a Balaton téli arca - képek
 
A balatoni kereskedelmi szálláshelyek 320 ezer külföldi vendéget fogadtak, akik átlagosan 5, közülük a holland és a német vendégek 7 éjszakát, a dán, orosz, valamint az izraeli látogatók pedig több mint egy hetet töltöttek el itt. A legtöbb külföldi vendég változatlanul Németországból (83,5 ezer fő), Ausztriából (41,2 ezer fő) és Oroszországból (31,6 ezer fő) érkezett a Balatonhoz. A három legnépszerűbb település továbbra is Hévíz, Balatonfüred és Siófok.
Ilyen a Balaton téli arca - képek
 
Ilyen a Balaton téli arca - képek
 
Tippek egy téli balatoni hétvégéhez
Ilyen a Balaton téli arca - képek
 
A Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának (RMI) munkatársai advent első hétvégéjén a Szent István Bazilika előtti karácsonyi vásáron és a Papp László Budapest Sportarénában a Lovas Világkupán is önálló standon mutatta be a balatoni szállodák aktuális ajánlatait, illetve turisztikai tippekkel szolgáltak egy-egy tökéletes téli balatoni hétvége eltöltéséhez is.
Ilyen a Balaton téli arca - képek
 
Forrás: Turizmus.com
Fotók: balaton.network.hu

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...