Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Fényterápiás kabinnal segítik a betegeket Pécsen

2014. 11. 27. 12:20
Forrás: MTI
Fürdőzés
Fényterápiás kabint helyezett üzembe és tanácsadó programot indított a pszoriázisban, azaz pikkelysömörben szenvedő betegek kezelésére a Pécsi Tudományegyetem (PTE) bőrgyógyászati klinikája múlt héten a baranyai megyeszékhelyen.
A PTE közleményében azt írta, hogy a most átadott fénykabin az egyik legkorszerűbb az országban, segítségével több száz pikkelysömörrel, atópiás ekcémával és más, krónikus gyulladásos bőrbetegséggel küszködő páciens magas szintű ellátására nyílik lehetőség a Baranya, Somogy, Tolna alkotta Dél-dunántúli Régióban.
Utaltak rá: a pikkelysömör Magyarországon mintegy 200 ezer embert sújt. Ez a betegség az orvostudomány jelenlegi állása szerint gyógyíthatatlan, csak a tünetei kezelhetők és az érintetteket a tünetek mellett társadalmi előítéletek is sújtják.
Az első vidéki helyszín
Az egyetem hangsúlyozta, hogy éppen ezért Budapest után első vidéki helyszínként Pécsett is elindul az Átváltozás program, amely térítésmentes szakmai és lelki támogatást nyújt a betegeknek.
Az érdeklődőket és hozzátartozóikat megtanítják a terápiák megfelelő alkalmazására, hasznos tippeket adnak a lelki terhek, a stressz leküzdésére, a helyes táplálkozással és a megfelelő testmozgással kapcsolatban, mert ennél a krónikus bőrbetegségnél csak teljes életmódváltással lehet látványos eredményt elérni.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem