Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Valami készül Kecskeméten

2014. 11. 25. 12:13

Fürdőzés
Az Európai Unió és a magyar kormány 650 millió forintos támogatásával multifunkcionális közösségi központot alakítanak ki Kecskeméten - jelentette be Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP), a város polgármestere múlt héten sajtótájékoztatón.
A Hírös Agóra elnevezésű projekt keretében az új központ a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ átalakításával valósul meg - mondta. A polgármester hangsúlyozta, hogy olyan térségi közművelődési intézmény jön létre, amely központi szerepet játszik a közművelődés, a civil szervezetekkel kialakított partnerség, az élethosszig tartó tanulás és a közművelődési tanácsadó szolgáltatás összefogásában.
A városban elindult ipari fejlődés a sport és a kultúra területére is kihat - mondta a polgármester, hozzátéve, hogy a Kecskeméten folyó kulturális beruházások összege mintegy másfél milliárd forint.
Nem zárnak be
Bak Lajos, a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ igazgatója elmondta, hogy a jelenleg 22 alkalmazottat foglalkoztató, 1974-ben alapított intézmény évente több mint egymillió látogatót fogad. Szólt arról, hogy a beruházás elkészülése után tevékenységi körük több mint harminc szolgáltatással bővül.
Bak Lajos kiemelte, hogy a kivitelezés alatt az intézmény nem zárja be a kapuit, és csaknem háromezer négyzetméter - közte a színházterem - újul meg a művelődési központ mintegy nyolcezer négyzetméternyi alapterületéből.
A tervek szerint a beruházás 2015 júniusában készül el.
Forrás: MTI
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...