Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Nem is hinné, mi mindenre jók az illatok

2014. 11. 23. 17:46

Wellness
Valószínűleg mindenki tapasztalta már, milyen könnyedén elűzi a stresszt, ha beleszippantunk egy csokor rózsába. Azonban ha már illatokról és aromaterápiáról van szó, ugyan miért kellene megállni a rózsáknál?
Az aromaterápia egyfajta természetes öngyógyító módszer, mely illóolajok segítségével próbál hatni az emberek hangulatára, kognitív, pszichikai és fizikai állapotára. Az általános gyakorlat az, hogy az olajokat masszázzsal, inhalálással vagy fürdővel juttatják a szervezetbe.
Az aromaterápiához számtalan illatot lehet használni, lássuk, melyik mire is jó pontosan.
A levendula segít az ellazulásban és a relaxálásban. Ez az egyik leghasznosabbnak számító olaj az aromaterápiában, helyi alkalmazás esetén gyógyítja a pattanásokat, a rovarcsípéseket és a kisebb karcolásokat.
Az eukaliptusz serkent, megnyugtat és lehűt. Már régóta alkalmazzák köhögés és légúti megbetegedések esetén.
A bergamot csökkenti a stresszt, a depressziót és az álmatlanságot. Ez a citrusféle adja az Earl Grey tea jellegzetes aromáját és ízét is.
Az ilang ilang nyugtató hatású, meleg aromájú afrodiziákum. Az intenzíven édes trópusi virágillat nyugtatja az idegeket és ellazítja az izmokat.
A rozmaring nyugtatja az idegeket, fejleszti a memóriát, az önbizalmat és a kreativitást. Friss, gyógynövényes illata fertőtleníti a légzőszerveket és javítja a vérkeringést. A rozmaring idegi kimerültség és fáradtság ellen is jó.
A geránium (muskátli) enyhíti a stresszt, a szorongást, a fáradtságot és a PMS (premenstruációs szindróma) tüneteit. Bőrápolásra ez az egyik legjobb olaj, megszabadíthat a zsíros bőrtől.
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem