Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Kimozdulni sincs kedve? Hozza haza a spa élményt

2014. 11. 23. 08:33

Fürdőzés
Nem feltétlenül kell elmennie otthonról ahhoz, hogy a fürdők egészséges, gyógyító hatását megtapasztalja. Cikksorozatunk második részében az otthoni pedikűr, manikűr és a teljes testkezelés rejtelmeibe kalauzoljuk el önöket.
Ahogy azt már első cikkünkben is megírtuk, az alapanyagok minősége kulcskérdés, tehát vegyen természetes, tartószer nélküli, esetleg bio termékeket. Bár nem akarjuk megenni azokat, mégis csak felszívódnak majd a bőrünkön keresztül, így nem lenne jó, ha valamilyen káros, esetleg mérgező anyag lenne bennük.
Kezdjük a manikűrrel! Az olívaolajnak számos áldásos hatása van, a hajunkon és a bőrünkön kívül a körmünknek is jót tesz. Ha húsz percet áztatja a körmeit egy kis tál olívaolajban, az a tapintásuknak és a kinézetüknek is használ majd. Tegyen hozzá pár csepp citromlevet is és relaxáljon míg körmei megújulnak. Ha rendszeresíti ezt a tevékenységet, akkor egy idő után remekül megerősödnek majd a körmei.
Ha a kezünkkel már elégedettek vagyunk, jöhetnek a lábak. Az otthoni pedikűrt kezdjük a habkő használatával; távolítsuk el az elhalt hámsejteket. Utána öblítsen és kenje be a lábait valamilyen jó fajta krémmel.
Húzzon zoknit a fiatalabb bőrért
Ha ebből is házi készítésűt szeretne, szuper kéz- és lábkrémet lehet készíteni egy fél csésze olívaolaj, fél csésze kókuszolaj, egy kanál méz és néhány csepp levendula illóolaj keverékéből. Kenje be vele a kezét és a lábát. Ha mindezt lefekvés előtt próbálja ki, akkor húzzon zoknit és reggelre garantáltan tíz évet fog fiatalodni a bőre.
Ha igazán elmélyült hangulatban van, akár egy teljes testkezelésbe is belefoghat. Az otthoni testradírhoz keverjen össze őrölt mandulát, mézet és joghurtot, míg egynemű masszát nem kap. Dörzsölje be vele az egész testét, majd öblítse le és mosakodjon meg. A legjobb, ha vesz egy forró illóolajos fürdőt, este használjon levendulát a relaxáláshoz, reggel pedig élénkítő rozmaringot.
Werkner Anita
Termálfürdő.net

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem