Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

A turizmusra koncentrál Debrecen

2014. 11. 21. 12:00

Fürdőzés
Debrecenben a turizmus nemcsak a szavak, hanem a tettek szintjén is húzóágazat - mondta Papp László polgármester, aki az MSZÉSZ közgyűlésén bemutatta a város turisztikai és turizmushoz kapcsolódó fejlesztéseit.
A fejlesztések sorát 2000-2001-ben a főtér újjászületése nyitotta meg, amelyet 2005-2006-ban követett a város egyik legnagyobb beruházásaként a Kölcsey Központ, a kortárs művészeti múzeum (MODEM) és a Lycium Hotel megépítése, egyszerre szolgálva a kultúra, a konferencia- és a szabadidős turizmus céljait.
A polgármester óriási előrelépésként értékelte, hogy a város repülőtere 2012-ben bekapcsolódott a menetrend szerinti légi forgalomba, ma Londonba és Eindhovenbe repülnek innen állandó járatok, és jelenleg is folynak tárgyalások új járatnyitásokról. Debrecen megközelíthetőségét tovább javítja, hogy 2014 decemberétől vonattal közvetlenül is elérhető lesz Bécsből.
Egészségturizmus
A nagyszabású infrastrukturális fejlesztések az elmúlt két és fél évben felgyorsultak. A Nagyerdő komplex gyógyhellyé fejlesztésére 20 milliárd forintot fordítottak, ebből 13 milliárd forintba került az új, 20 ezer férőhelyes stadion, amelyet a sport mellett kulturális és rendezvényhelyszínként is hasznosítani szeretnének.
A város elkötelezett az egészségturizmus fejlesztése iránt is - hangsúlyozta a polgármester, ezt bizonyítja az Aquaticum Gyógy- és Fürdőközpont 2,5 milliárd forintos beruházása, amelyet idén ősszel adtak át.
80 kilométernyi kerékpár-úthálózat
De a turizmus szolgálatába szándékoznak állítani a Botanikus Kertben néhány hete elkészült Agóra Tudományos Élményközpontot is, amely egyszerre interaktív oktatási, kulturális és tudományos tér.
Az aktív turizmus híveit pedig ez év végén már 80 kilométernyi kerékpár-úthálózat várja a városban.
Mindeközben vallásturisztikai fejlesztések is zajlottak az elmúlt években Debrecenben, a Nagytemplomban és a Református Kollégiumban 10 milliárd forintos állami támogatással, idén pedig a zsidó negyed megszépítésére, zarándokszállás építésére jutott további félmilliárd forint.
Papp László egy új kezdeményezésükről is beszámolt: Kelet-Magyarország legnagyobb településeinek (Eger, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza) és borvidékeinek összefogásával, közös marketinggel szeretnék népszerűsíteni a régiót a turisztikai piacon.
Forrás: Turizmus.com
 
Fürdőajánló
Aquaticum Debrecen
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...