Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Bécsi vásár és wellness: készüljön fürdőben a karácsonyra

2014. 11. 21. 07:26

Útitárs
Végre nyílnak a karácsonyi vásárok Bécsben, idén nem kevesebb mint tizenhét helyen várja az osztrák főváros az ünnepre készülődőket. Ha szívesen részt venne a forgatagban és nincs kedve rögtön hazaautókázni, a legjobb megoldás, ha megáll ejtőzni a határ menti kis magyar fürdővárosban, Mosonmagyaróváron.
Bécsben idén mindenki garantáltan megtalálja a saját ízlésének, illetve hangulatának megfelelő karácsonyi vásárt, hiszen tizenhét különböző helyen szürcsölhetjük a forralt bort. A fő attrakció - mint mindig - a bécsi Városháza előtt felállított Christkindlmarkt, a Bécsi Adventi Varázslat, ahol közel százötven ékszerekkel, karácsonyi dekorációkkal, díszekkel, kézműves termékekkel és kézzel készített édességekkel megpakolt stand várja a látogatókat.
Bécsi vásár és wellness: készüljön fürdőben a karácsonyra
 
Nem messze innen, a Kunsthistorisches és a Naturhistorisches Museum között mintegy hetven standon kínálja tradicionális kézműves portékáit a Karácsonyi Falu nevet viselő Weihnachtsdorf am Maria-Theresien-Platz. Az Altwiener Christkindlmarkt auf der Freyung már 1772-ben is várta a karácsonyra készülőket; ez idén sem lesz másképp, elsősorban üvegből készült dekorációs tárgyakat, hagyományos betlehemeket és kerámiákat kínálnak. A közelben található Adventmarkt Am Hofon is elsősorban kézműves termékeket lehet kapni (ez a felsorolás csupán csak ízelítő, még további tizenhárom vásár lesz Bécsben, a teljes listát a cikk alján találja). Természetesen ilyenkor az egész város csodás fényárban úszik, a fák is felöltik ragyogó ünnepi öltözetüket.
A karácsonyi vásár után jöhet a fürdő melege
Miután kellően átjárt minket az ünnepi hangulat és a hideg is, nehéz jobb programot elképzelni a termálvizes fürdőzésnél, ráadásul Mosonmagyaróvár mindössze nyolcvan kilométerre található Bécstől, és ha Budapest felé tartunk még csak nem is jelent kitérőt. A mosonmagyaróvári Bio Flexum-Termál Gyógyfürdő Európa öt legjobb hatásfokú gyógyvízzel rendelkező fürdői közé tartozik. Vize mozgásszervi betegségek esetén fürdőkúraként, gyomor- és bélbetegségeknél ivókúraként, illetve idült légzőszervi bántalmak esetén belégzéses formában egyaránt jól alkalmazható. (Itt szálljon meg, ha Mosonmagyaróváron jár!)
Bécsi vásár és wellness: készüljön fürdőben a karácsonyra
 
És ha esetleg a forró gyógyvíz és a szauna nem volna elég ahhoz, hogy kipihenje karácsonyi séta fáradalmait, az adventi hétvégén egy húszperces hátmasszázst is kínálnak ajándékba a fürdőhöz tartozó szállodában.
A bécsi adventi vásárok és karácsonyi falvak listája:
- Christkindlmarkt am Rathausplatz, 1010 Wien
- Altwiener Christkindlmarkt, Freyung, 1010 Wien
- Kunst und Antiquitätenmarkt zu Weihnachten, Am Hof, 1010 Wien
- Weihnachtsmarkt auf dem Maria-Theresien-Platz, 1010 Wien
- Adventmarkt, Mahlerstraße, 1010 Wien
- Adventmarkt, Oberes Belvedere, 1030 Wien
- Adventmarkt, Resselpark, 1040 Wien
- Adventmarkt, vor der Kirche Maria Hilf, 1060 Wien
- Weihnachsmarkt, Spittelbergviertel, 1070 Wien
- Adventmarkt, Hof im Alten AKH, 1090 Wien
- Adventmarkt, Favoritenstraße/Quellenstraße, 1100 Wien
- Adventmarkt, Fußgängerzone Favoriten, 1100 Wien
- Adventmarkt, Meidlinger Hauptstraße, 1120 Wien
- Adventmarkt, Schloss Schönbrunn, 1130 Wien
- Adventmarkt, Am Platz, 1130 Wien
- Adventmarkt, Türkenschanzpark, 1180 Wien
- Adventmarkt, Franz-Jonas-Platz, 1210 Wien
Termálfürdő.net
Fürdőajánló
Flexum Thermal & Spa
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...