Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Ötcsillagos luxusszálló lesz a Balettintézetből

2014. 11. 20. 09:14

Hotelvilág
Végre pont kerülhet a Drechsler-palota kétes helyzetéről szóló történet végére és hamarosan régi pompájában, új funkcióval működhet ismét az épület.
Mint ismert, a Balettintézetnek egykor helyet adó, Lechner Ödön által tervezett Drechsler-palotát hányattatott sorsa után az a luxemburgi vállalat - a Balett Properties S. A. - vásárolta meg, amely mögött a katari uralkodócsalád 32 éves tagja, Jassim Bin Hamad Bin Jassim Bin Jaber AI Thani áll.
A Balett Properties S. A. tulajdonába került QPR Properties Kft. elnevezésű projektcéget pedig abból a célból hozták létre, hogy rendbe hozzák a Balettintézetet. A Kft. ügyvezetője a sejken - és Fady Bakhos dohai ügyvéden - kívül Zaki Nasser Zaki El Guiziri egyiptomi szállodai szakember lehet.
2017-ben nyílik a szálloda
A szállodává alakításról szóló hír már tavaly szeptemberben felröppent: akkor a Dessewffy és Dávid, valamint Társaik Ügyvédi Iroda közleményben tudatta a sajtóval: az adásvétel során az épület akkori tulajdonosa nem feledkezik meg a Balettintézet jelentőségéről, annak történelmi, építészeti és műemléki értékéről, ezért olyan jól ismert befektetőt részesít előnyben, akinek a múltbéli tevékenysége a hotelfejlesztési szektorban biztosítja az épület megfelelő hasznosítását.
Most pedig úgy néz ki, hogy a Balett Properties S. A. beváltja a hozzá fűzött reményeket: az épületre ugyanis kikerült egy tábla, amelyen az alábbi szöveg olvasható: "Ebben az épületben ötcsillagos luxusszálloda nyílik 2017 negyedik negyedévében" - írja az Index. A táblán olvasható továbbá a beruházó, a QPR Properties Kft. neve. A projekt menedzsmentet a Habitat Management Kft. végzi, melynek főtevékenysége a nyilvános cégadatok szerint építészmérnöki tevékenység, az építészeti tervezés pedig a Bánáti + Hartvig Építész Iroda Kft. feladata lesz.
Forrás: Turizmus Online, Index
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...