Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Így varázsolhat spát a fürdőszobából

2014. 11. 16. 17:31

Fürdőzés
Nem feltétlenül kell elmennie otthonról ahhoz, hogy a fürdők egészséges, gyógyító hatását megtapasztalja. Cikksorozatunk első részében azt mutatjuk be, hogyan készíthet házilag arckezelésekhez szükséges krémeket és lemosókat.
A házi krémek és testápolók elkészítése ugyanolyan jó móka lehet, mint amikor úgy döntünk, egy különleges recept alapján vacsorát főzünk a családnak. Bár ezernyi szépségápolási termék kapható a piacon, mégiscsak van valami különleges abban, mikor saját magunk készítjük el ezeket. Fürdővé változtatni otthonunkat remek szórakozás és akár közös baráti vagy családi programot is szervezhetünk köré.
No de hogyan is kezdjünk neki? Először is vásároljon be és ügyeljen az alapanyagok minőségére. Lehetőleg természetes, tartósítószer nélküli, esetleg bio termékeket vegyen. Bár nem akarjuk megenni azokat, mégis csak felszívódnak majd a bőrünkön keresztül, így nem lenne jó, ha valamilyen káros, esetleg mérgező anyag lenne bennük.
Tisztításhoz citrom, maszkhoz olívaolaj
Az otthoni spa élmény első eleme legyen az arctisztítás. Kiváló arclemosót lehet készíteni, ha kicsavarunk egy citromot és adunk hozzá néhány csepp vizet. Miután egy vattával megtisztította arcbőrét, folytatódhat a kezelés egy kis bőrradírozással, egy arcmaszkkal, majd hidratálással. Mindent el tudunk készíteni házilag, frissen.
Az arcmaszkhoz használjunk olívaolajat, aminek áldásos hatását a bőrre és a hajra már az ókori egyiptomiak is ismerték. Segít megőrizni a haj természetes ragyogását, míg a bőrünket hidratálja és táplálja.
Tehát egy olívaolajos maszk elkészítéséhez adjunk fél csésze olajat és egy evőkanál mézet egy tojás sárgájához. Keverjük össze alaposan, majd hagyjuk hatni az arcbőrünkön körülbelül fél órán keresztül, végül meleg vízzel öblítsük le.
Mézzel a ráncok ellen
A méz is egy olyan "anyag", ami minden háztartásban megtalálható, és csodálatos hatást tud gyakorolni a bőrre. Elég csak Kleopátrára gondolni, akit akár a házi készítésű fürdőzés pionírjának is tekinthetünk, hiszen köztudott, hogy legendás szépségét mézes-tejes fürdőinek köszönhette. A méz a kollagéntermelés serkentésével csökkenti a ráncokat és azáltal, hogy helyreállítja a bőr természetes savköpenyét védelmet nyújt a külső szennyeződések ellen. Az is kiváló kezelés lehet, ha kenünk egy kevés mézet az arcunkra és hagyjuk hatni 20-30 percig. Ha tojásfehérjét is adunk a mézhez, akkor az segít jobban kitágítani a pórusokat.
Természetes hámlasztás és bőrradír
Igen divatos fiatalítóeljárás mostanában az úgynevezett kémiai hámlasztás, melyhez alfa-hidroxil savakat szokás használni. Ezek a kezelések ugyanakkor komoly odafigyelést igényelnek, gyakran járnak bőrpirosodással, irritációval, égő vagy viszkető érzéssel. Azonban a hűtőnkben is találhatunk természetes és ártalmatlan alfa-hidroxilokat. Az alma, a körte és a szőlő és a citrusfélékben mind található ezekből a fiatalító savakból. Otthon úgy tud a legkönnyebben megszabadulni a ráncoktól, ha összetör egy fürt szőlőt, pürésít egy almát vagy körtét és az ezekből készült masszát felviszi az arcára. Hagyja megszáradni úgy tizenöt perc alatt, mossa le, törölje szárazra a bőrét, majd hidratáljon.
Fontos a rendszeres bőrradírozás annak érdekében, hogy meg tudjon újulni bőrünk. Remek házi készítésű bőrradírt készíthetünk zabpehely, őrölt mandula és egy kis víz keverékéből. Olyan gyengéd, hogy akár naponta alkalmazhatjuk.
Következő cikkünkben az otthoni pedikűr, manikűr és a teljes testkezelés rejtelmeibe kalauzoljuk el olvasóinkat. Addig is próbálja ki valamelyik arckezelést!
Werkner Anita
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem