Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Ebben a szaunában garantáltan senkin sem marad fürdőruha

2014. 11. 15. 08:48

Útitárs
Számos csodálatos fürdő bújik meg hazánkban. Cikksorozatunkkal nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, mint hogy sorra bemutatjuk őket önöknek. Második állomásunk Magyarhertelend.
A Magyarhertelendi Termálfürdő festői környezetben, a Mecsek Hegyhát üdülőkörzet természeti értékeinek leggazdagabb területén fekszik. A létesítmény egész évben várja a fürdőzni vágyókat, ugyanis fedett részleggel is rendelkezik, így hideg időben is kiváló úti cél.
Ebben a szaunában garantáltan senkin sem marad fürdőruha
 
A város hírnevét két - 38 és 68 Celsius fokos - termálkútjának köszönheti. A természetes ásványvíznek minősíttetett nátrium-hidrogén-karbonátos, igen lágy, fluoridos termálvíz kedvező hatással van a reumatikus, ízületi, keringési és idegrendszeri megbetegedésekre.
Ebben a szaunában garantáltan senkin sem marad fürdőruha
 
A fürdőben három felnőtt beltéri medence: egy 34-36 fokos élménymedence, egy 32-34 fokos sodró medence és egy 38 fokos ülőmedence várja a vendégeket. Az apróságok a 30-33 fokos pancsolóban múlathatják az időt.
Fejlett szauna kultúra és sóbarlang vár Magyarhertelenden
Magyarhertelend emellett kifejezetten fejlett szauna kultúrával is rendelkezik. Mi sem illusztrálja ezt jobban, minthogy az ausztriai Bad Hofgasteinben a szaunamesterek világbajnokságán ezüstérmes lett a magyarhertelendi szaunamester. A szaunaparkban külön textiles és textilmentes zóna üzemel. Az előbbiben a hőkabinok fürdőruhamentesen, szaunaruha, lepedő, törölköző segítségével használhatóak, míg az utóbbiban a hőkabinok csak fedetlen testtel vehetők igénybe, természetesen úgy, hogy a vendég egész teste alá textíliát helyez. A fürdőben rendszeresen tartanak különleges szauna programokat is.
Ebben a szaunában garantáltan senkin sem marad fürdőruha
 
A textiles szauna részlegen található a Parajdi Sóbarlang. A Parajdi kősó felhasználásával készült létesítményben a modern technológia segítségével elevenítik fel ezt a már-már feledésbe merülő ősi gyógymódot - a sóterápiát. A só számos gyógyszerrel nehezen kezelhető betegség, elsősorban asztma, idült légcsőhurut és pollenek okozta allergiák javulását, az orvosi terápia hatásosságát, illetve az egészség megőrzését is segíti.
Sorozatunk első, Cserkeszőlőről szóló részét, itt érheti el.
Werkner Anita
Termálfürdő.net
Fürdőajánló
Magyarhertelendi fürdő
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Sárvári akciós ajánlatok

Merítsen erőt a természetből, a tavasz kirobbanó frissességéből Sárváron, ahol testközelben tapasztalhatja meg a természet energiáit. Az Ensana Thermal Sárvár ajánlatait most 15%-os SZÉP kártya kedvezménnyel foglalhatja le.Megnézem