Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Magyar csodák: Európában csak négy helyen van hasonló

2014. 11. 01. 08:35
Szerző: Werkner Anita  Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Mosonmagyaróvár talán egyik legjelentősebb, azonban nem egyetlen vonzereje kiváló hatású gyógyvize.
A Bio Flexum-Termál Gyógyfürdő Európa öt legjobb hatásfokú gyógyvízzel rendelkező fürdői közé tartozik, vize sok oldott sót tartalmazó alkáli-hidrogén-karbonátos és kloridos hévíz, amely a tetemes jodidion-tartalmánál fogva a jódos ásványvizek csoportjába sorolható, fluorid- és kovasav-tartalma is számottevő. A gyógyvíz vegyi összetétele folytán mozgásszervi betegségek esetén fürdőkúraként, gyomor- és bélbetegségeknél ivókúraként, illetve idült légzőszervi bántalmak esetén belégzéses formában egyaránt jól alkalmazható.
Magyar csodák: Európában csak négy helyen van hasonló

Csodás környezet

Mosonmagyaróvár közelében azonban egyéb természeti értékeket is találni. A város körül helyezkedik el a Hanság, mely láperdeivel, láprétjeivel, lápi tavaival, illetve az itt található gazdag növény- és állatvilággal kiváló kirándulóhely. A Fertő-Hanság Nemzeti Park egyes részei szabadon, önállóan is bejárhatók, bizonyos területekre azonban csak előzetes bejelentkezés után, szakvezető kíséretével lehet bejutni.
Magyar csodák: Európában csak négy helyen van hasonló
Szintén nincs messze a csodálatos flórával és faunával bíró Szigetköz, Magyarország legnagyobb szigete. A Szigetköz otthont ad számos különösen ritka növény- és állatfajnak, amelyek hazánkban másutt nem fordulnak elő.
Magyar csodák: Európában csak négy helyen van hasonló

Sok mindent megélt a Mosonmagyaróvári vár

Az épített látványosságok között mindenképpen meg kell említeni a Mosonmagyaróvári várat. Az egykor háborús időket élő épületben jelenleg az ifjúság készül fel a "nagybetűs életre", ugyanis itt üzemel a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara. A korai várat még maga István király létesítette, a többi ispánsági várhoz hasonlóan facölöpökből, rekeszes szerkezetűre készített és földdel töltött falakból állt. Irányító szerepét a tatárjárás utáni időszakban már kőből emelt magánföldesúri erősség vette át. A középkorban több birtokos váltotta egymást és fokozatosan bővítették a vár falait és épületeit. A 16. századtól már török elleni védekezés került előtérbe: ágyúbástyás övvel kerítették körbe a középkori vármagot, a várost pedig falövvel védték, melynek árkaiba a közeli Mosoni-Duna vizét vezették. Majd a 18. században katonai jelentőségét elvesztette, így a virágzó település körüli védőműveket lebontották.
Magyar csodák: Európában csak négy helyen van hasonló

Küszöbön a jövő

Mosonmagyaróváron található a FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont. Ebben a 300 éves egykori gabonaraktárban az öt állandó kiállítás mellett számos egyéb program és játék várja az érdeklődőket.
Magyar csodák: Európában csak négy helyen van hasonló
Hazánkban még egyedülállónak számító látványt nyújt a mosonmagyaróvári szélerőmű-park, ahol 12 szélerőmű működik, hazánkban itt volt 2007-ben a legtöbb szélkerék. Érdemes megnézni a barokk stílusú templomot és a Hansági Múzeumot, melynek klasszicizáló épülete a város és környékének történetét bemutató kiállításnak ad otthont.
Fürdőajánló
Flexum Thermal & Spa
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem