Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Kár ellenállni: ez a hétvége a tökölésről szól

2014. 10. 31. 07:24

Útitárs
Az őszi szünet utolsó hétvégéjén is számos programmal készülnek az ország több településén is. Az angolszász Halloween "szellemében" főleg "tökös" időtöltésre lehet készülni: több állatkert és a kisvasút is érdekességekkel várja a látogatókat.
Zalakaros egész héten izgalmas eseményekkel készül: a fürdőben október 27. és november 2. között minden nap találhatnak valamilyen elfoglaltságot kicsik és nagyok egyaránt. A tökfaragás már szerdán kezdetét veszi: az érdeklődők madárijesztőt és madáretetőt is készíthetnek. Csütörtökön pedig már szinte minden az őszi zöldség körül forog majd: "szellemtök" készítés, tökös, pókos csillámtetoválás, "szellemirtók party" és jelmezverseny várja elsősorban az apróságokat. Délelőtt pedig egy kerékpártúrán lehet részt venni Katus Attilával. Október 31-én folytatódik a töklámpások készítése, este pedig meg is gyújtják és zsűrizik a tökmécseseket. A Halloween-i fürdőparty sem maradhat el, a hangulatért Majka felel majd hajnali kettőig. (Zalakarosi szállástippünk itt!)
Kár ellenállni: ez a hétvége a tökölésről szól
Zalakarosi fürdő
Poroszlón a Tökös falu elnevezésű rendezvény keretében november 1-jén és 2-án készülnek remek programokkal a Tisza-tavi Ökocentrumban. A tökös ételek és a töklámpás verseny mellett a különleges hangulat miatt is megéri majd idelátogatni, ugyanis a lámpásokat kihelyezik majd esténként a helyi portákon.
Egerben november 1-jén és 2-án "Kemencés hétvégét" tartanak és a november 16-ig elnyúló "Libás hetek" is 1-jén kezdődnek. (Egri szállástippünk itt!)
Kár ellenállni: ez a hétvége a tökölésről szól
A Hortobágyon a Pusztai Állatparkban is rendhagyó programokkal várják az érdeklődőket az úgynevezett "Tökjó hétvége" keretein belül. November első, sokak által misztikusnak tartott napjain több néphagyományt is felelevenítenek.
A legtöbb helyen azonban csak október 31-én lesznek különleges rendezvények, így például Alsóörsön, Budapesten, Érden, Győrben és Mesztegenyőn.
Az alsóörsi TÖK-JÓ fesztiválon lehet majd töklámpást faragni, "tökfej-társas családi játékokat" játszani, de lesz tökmagtisztító verseny és tökétel kóstoló, jelmezverseny és tűzzsonglőr produkció is. Végül pedig az esti fényben lámpás felvonulást tartanak: huhogva űzik majd el a szellemeket.
A fővárosi Halloween Fesztival Budapest nevű rendezvényen smink, jelmez és faragott tök versenyt rendeznek. A Vörösmarty téren fellép a WildBuffalo Western tánccsoport is.
Az érdi TökJó Fesztivál is az ősi kelta hagyományokon nyugvó Halloween ünnep szokásait követi, tehát a program főszereplői itt is a tökök lesznek, melyeket otthonról is hozhatnak, vagy a helyszínen is kifaraghatnak kicsik és nagyok egyaránt. A legszebb töklámpások gazdái pedig értékes nyereményeket vihetnek haza. A fő attrakció azonban a jelmezes felvonulás: sötétedés után körbe lehet járni a tavat a töklámpások félelmetes fényében. A rendezvényen lesz forralt bor, tea és tökös sütemény, sőt még a TökMaratonon is részt lehet venni, ahol négy helyszínen ügyességi, és logikai rejtvényeket kell megfejteni.
Győrben 31-én este rejtelmes szórakozást kínál majd a fáklyákkal és lámpásokkal megvilágított állatkert. A programok 16 órától kezdődnek: az érdeklődők vacsorázás közben figyelhetik meg az állatkert néhány lakóját, felfedezhetik a pókpalotát és megismerhetik az elhagyott ház rejtelmeit. A terráriumházban kevésbé népszerű állatokat lehet majd simogatni, 17 órától pedig az erdő éjszakai lakóit mutatják be, egérrel, patkánnyal, nyesttel, borzzal és rókával találkozhatnak az érdeklődők. Erre az éjszakára Drakula gróf is az állatkertbe látogat, de lesznek boszorkányok és szellemek is. 19 órakor tűzzsonglőrök szórakoztatják majd a nagyérdeműt.
Október 31-én 17 órakor indul a Halloween járat Mesztegnyőről Kakpusztára, ahol közös gyertyagyújtással emlékeznek erre az eltűnt településre és egykori lakóira. A végállomáson forró tea és tábortűz várja majd a résztvevőket.
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...