Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Fürdőruhára vetkőztek az olimpikonok a nemes célért - képek

2014. 10. 30. 18:56

Fürdőzés
Családias hangulat, sok segítőkész ember, illetve olyan neves sportolók, mint Cseh László, Gergely István és Lévai Márton - így lehet összefoglalni az idei Úszók Éjszakáját.
Szerdán immár harmadszorra rendezték meg hazánkban az Úszok Éjszakáját és mint az rendezvényen kiderült, már Európát is kezdi bevenni ez a remek szokás, ugyanis idén Brüsszelben is megteltek a medencék. Az esemény célja, hogy a Psoriasis Világnapon felhívja a figyelmet ennek a bőrbetegségnek a létezésére és javítsa a pikkelysömörrel élő betegek társadalmi elfogadottságát. A Magyar Dermatológiai Társulat kezdeményezésre létrejött rendezvényhez számos olimpikon is adja nevét, Budapesten Cseh László a magyar úszóválogatott oszlopa, Gergely István kétszeres magyar olimpiai bajnok vízilabdázó és az ifjú titán, Lévai Márton, válogatott vízlabdázó kapus csobbant a vízbe a 18. kerületi Park Uszodában.
Fürdőruhára vetkőztek az olimpikonok a nemes célért - képek
Indul a bemelegítés Gergely Istvánnal
 
A kies helyszín szerencsére nem szegte az amatőrök kedvét, a Gergely István vezényelte alapos bemelegítés után kicsik és nagyok együtt rótták a kilométereket a vízben az elfogadás jegyében. Az esemény legkisebb résztvevője édesanyja hátán csimpaszkodva szelte a habokat, miközben a szomszédos pályán a három élsportoló váltotta egymást. A közvetlen cél roppant egyszerű volt: 18:30-tól egy órán keresztül minél több kilométert leúszni a 25 méter hosszú medencében, úgy hogy egyszerre egy sávban csak egy résztvevő úszhat és minimum egy hosszt meg kell tennie. Debrecenben, Pécsen és Szegeden is ugyanígy gyűjtötték a kilométereket.
Fürdőruhára vetkőztek az olimpikonok a nemes célért - képek
Lévai Márton a partról felügyeli az eseményeket
 
Fürdőruhára vetkőztek az olimpikonok a nemes célért - képek
 
103 800 méter az elfogadás jegyében az Úszók Éjszakáján
A már kissé összetettebb hosszú távú célkitűzés azonban az, hogy tudatosítsák az emberekben, a pikkelysömör nem fertőző betegség, nem kell tőle tartani. A betegek ugyanúgy beugorhatnak velünk együtt a medencébe, mint bárki más. A tünetek mellett nagyon fontos küzdeni a hátrányos megkülönböztetés ellen is - hangsúlyozta a Magyar Dermatológia Intézet képviselője. Amellett, hogy a legfontosabb a súlyos betegek kezelése, a lelki vonatkozásokkal is foglalkozni kell.
Fürdőruhára vetkőztek az olimpikonok a nemes célért - képek
 
Az Úszók Éjszakájának Facebook oldalán megjelent (fél)hivatalos végeredmény szerint Budapesten 15 500 métert, Debrecenben 22 600 métert, Pécsett 26 300 métert, Szegeden pedig 39 400 métert úsztak a résztvevők. A szegedi kiugró eredmény kapcsán azért érdemes megjegyezni, hogy itt egy egész vízlabda csapat is közreműködött a hosszok számának növelésében. A lényeg azonban, hogy hazánkban összesen 103 800 métert úsztak az elfogadás jegyében.
Fürdőruhára vetkőztek az olimpikonok a nemes célért - képek
 
Werkner Anita
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...