Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

A sarkából is kifordítják a kis magyar várost

2014. 10. 30. 12:06

Fürdőzés
Lélekkel a Körösök mentén címmel több mint 459 millió forint uniós támogatásból átfogó turisztikai fejlesztési program kivitelezési munkálatai kezdődnek el Gyomaendrődön.
Az önkormányzat az Új Széchenyi Terv Dél-Alföldi Regionális Operatív Program turisztikai célú támogatási keretéből 459 millió forint vissza nem térítendő EU forrást nyert, a támogatás intenzitása száz százalékos. Az átfogó beruházás mérföldkőnek számít a város életében, a projektnek köszönhetően bővül a munkahelyek száma, több lesz az idegenforgalmi és iparűzési adóbevétel, erősödik a város megtartó ereje - mondta el Toldi Balázs polgármester.
A város egészét átfogó projekt keretében az Endrődi Népház udvarán Szent Antal Zarándokházat létesítenek szálláshelyekkel, átépítik a Hantoskerti holtágon lévő Sóhajok hídját és kialakítanak egy szabadidő és kulturális parkot vízre nyúló kiállítótérrel, pihenőkkel, csónakkölcsönzővel. A kenyérsütő házat eredeti állapotában állítják helyre, a templomzugi holtág partján látogató központ épül, a gyomai városrészen egy régi, bezárt iskolaépületből alakítanak ki látogatóközpontot. A rendezvényekre alkalmas épületben kiállítóterek is helyet kapnak, az udvaron biopiac készül a helyi kistermelők részére. Az Erzsébet Ligetben, a strand és a gyógyfürdő környezetében sétautakat és tanösvényeket hoznak létre és építenek egy 15 méter magas kilátót.
A beruházás építkezési munkálatai napokon belül elkezdődnek, a kivitelezési munkák 2015. március 31-én fejeződnek be.
Forrás: MTI
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem