Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Veszélybe kerülhetnek a gyógy- és wellness szállodák

2014. 10. 29. 15:03

Fürdőzés
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége aggodalommal fogadta azt a múlt heti hírt, amely szerint a béren kívüli juttatások adóterhelése 2015. január 1-jétől az eddigi összesen 35,7 százalékról 51,17 százalékra emelkedne. Ez a Széchenyi Pihenőkártya esetében közel 16 százalékos emelkedést jelent.
"Felhívjuk a döntéshozók figyelmét, hogy a Széchenyi Pihenőkártya - amely az elmúlt kormányzati ciklus különösen sikeres gazdaságélénkítő programjának bizonyult a turizmus területén - nagyban hozzájárult a belföldi turisztikai kereslet erősítéséhez. A közel 1 millió kártyatulajdonos a döntően vidéki, hazai tulajdonban levő gyógy- és wellness szállodákat - amelyeknél a vendégkör átlagosan 70 százaléka belföldi - vette igénybe.
Ennek köszönhetően ezekben a hotelekben az utóbbi években lényegesen nőtt a vendégek száma, emelkedett azok kihasználtsága, forgalma, javult gazdálkodási helyzete" - hívja fel re a figyelmet közleményében a szövetség.
Negatív hatások
"Ezeknek a jelentős állami és EU támogatással épült szállodáknak fenntartható működését veszélyezteti a SZÉP-kártya adóterhelésének tervezett emelése, de emellett azzal is számolni kell, hogy a forgalom, a jövedelmezőség várható csökkenése a szállodaiparban, turizmusban foglalkoztatottak számát is negatívan érinti" - figyelmeztetnek.
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége javasolja a SZÉP-kártya eddigi adóterheinek változatlanul hagyását a döntően kis- és középvállalatok által működtetett hotelek és a munkahelyek védelme érdekében.
Forrás: Turizmus.com
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem