Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Luxus-érzés a köbön: mintha kibéreltük volna a fürdőt

2014. 10. 29. 09:42

Fürdőzés
A hosszú hétvége vasárnapján Teo egy kis vidéki fürdőben járt, és meglepve konstatálta, hogy még a helyiek is alig-alig jöttek a Bihar Termálligetbe. Berettyóújfalun tehát ismét megtapasztalhatta, mit jelent néhányadmagával osztozni egy fürdőn - ez valóban a luxus érzése!
Ez valami egészen más fürdőélmény
Nem szeretem a tömeget a fürdőben. Ha csak tehetem kisakkozom azt az időpontot, mikor a legkevesebb fürdővendég várható. Ugyanis egészen más élmény egy zsúfolt fürdőben keresni a pihenés és a relaxálás lehetőségeit, mint néhány fürdővendéggel osztozni a medencéken, szaunán.
Enyém a pálya
Ezen a vasárnapon talán túl nagy is volt a luxus, hiszen nem csak hogy saját pályán lehetett úszni a fürdő mintegy 20 éve átadott uszodájában, de sokszor az egész medencében magunk szelhettük a habokat.
Élmény vagy relax, ez itt a kérdés
A szabadtéri termál medencében is csak négyen-öten ücsörögtünk. Olykor a nyakzuhanyok kínáltak lehetőséget a dögönyözésre, máskor leálltak, és a hirtelen ránk szakadt csendben nyugodt relaxációra is lehetőségünk nyílott. Az élményelemek egyetlen hátránya ugyanis a zubogó vizek keltette zaj, mely nem kedvez a nyugodt termálfürdőzésnek.
Télen az igazi
Ezt különösen a szabadtéri medencékben, a téli idényben élhetjük át, mikor a víz oltalmazó melege alatt megbújva élvezhetjük a haraphatóan friss levegőt és a természet hangjait.
Meghitt, otthonos - lehetne
A szaunában is csak hárman-négyen ücsörögtünk, a légkör néha kifejezetten barátságos volt. Ismeretlenül is szívesen elegyedtünk beszélgetésbe egymással, ám még ez a néhány fürdővendég is könnyen borsot tört a másik orra alá. Sajnos ma még sem a fürdővezetők, sem a vendégek nem érzik, mennyire bensőséges, zárt, intim tér a fürdő, mennyire zavarhatjuk meggondolatlan viselkedésünkkel a másik pihenését szórakozását...
Ajánlott időszak
Ám kevesebb vendég esetén kevesebb esélyünk van a kellemetlen, zavaró hatásokra. Ajánlom mindenkinek, próbálja ki a fürdőzésnek ezt a luxus-verzióját! Elsősorban hétköznapokon, a kora délutáni órákig.
 
Teo Wassermann
(a szerző fotóival)
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Sárvári akciós ajánlatok

Merítsen erőt a természetből, a tavasz kirobbanó frissességéből Sárváron, ahol testközelben tapasztalhatja meg a természet energiáit. Az Ensana Thermal Sárvár ajánlatait most 15%-os SZÉP kártya kedvezménnyel foglalhatja le.Megnézem