Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Indul a termálszezon

2014. 10. 27. 19:22

Fürdőzés
Szinte alig akad az országban olyan régió, ahol ne lenne max egy órás utazással megközelíthető négy évszakos fürdő. Több, mint száz fedett termálfürdőnk nem csak strandszezonban, de egész évben nyújtja szolgáltatásait, várja a fürdőélményre vágyókat.
Kívánjuk a meleget
Az ősztől tavaszig - novembertől márciusig - tartó időszakot nevezzük termál szezonnak. Míg nyáron a strandolásra: tengerek, tavak mellé, és aquaparkokba vágyunk, az ősz beálltával már csak a melegre vágyunk. Mi, magyarok különösen szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen a nyári nap melegét kiválóan pótolják termálvizeink, és persze a szaunák. Erről szól a termálszezon.
A legjobb egészségmegőrzés télen
Mindenki, aki időt szán rá, hogy télvíz idején rendszeresen fürdőbe járjon testileg-lelkileg egészségesebben vészeli át a hideg évszakot. Ebben az időben nem csak a meghűlések, influenzák, de a lelki megpróbáltatások is erősebben kihívások elé állítják szervezetünket. A meleg és a fény hiányából adódó téli depresszió sokunknál megjelenik ilyenkor - ám ez ellen is hatékony fegyver a termálfürdő.
Fürdőkúra!
Legideálisabb, ha fürdőkúrába kezdünk, ennek segítségével hetente kétszer is kedvezményes áron juthatunk el a hozzánk legközelebbi - vagy éppen általunk választott fürdőbe! Az OEP által támogatott rehabilitációs-, egészségmegőrző rendszer igénybevételi lehetőségéről itt olvashat bővebben.
Több fényt!
Megnövekedett forróság-igényünk mellett érdemes odafigyelnünk rá, hogy a sötét, téli időszakban mekkora jelentősége van a fényterápiának is. Ezt a gyógymódot a skandináv országokban már célirányosan alkalmazzák a téli depresszió ellen. A népi gyógymódnak, vagyis a töménytelen vodka, vagy más rövidital fogyasztásának ugyanis jelentős mellékhatásai vannak, és az eredmény sem kielégítő.
Amit mi is megtehetünk lelki egészségünk érdekében, hogy a fürdőkben megtalálható melegforrások mellett néha elmegyünk szoláriumba, befekszünk egy infralámpa alá, kipróbáljuk a sensolite-terápiát, és főleg kihasználjuk a ritka, őszi-téli napsütés minden pillanatát!
 
Teo Wassermann
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...