Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

10 terápia, ahol gyógyít az elektromosság

2014. 10. 23. 08:15
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Ha az elektroterápiáról hallunk, tudnunk kell, hogy a fürdőgyógyászatban, és a szépségiparban is hatékonyan alkalmazott kezelésekről, eljárásokról van szó. Nézzük, milyen válfajai vannak.
Az elektroterápia a fizikoterápiás módszerek közé tartozik. Ilyenek még a mechanoterápia (ultrahang), a balneoterápia, a termoterápia (szauna, krioterápia), és a fototerápia (UV, lézer). Ez esetben elektromos árammal kezelnek. Ám ne a pszichiátriai betegeknél alkalmazott elektrosokkra gondoljunk, annál sokkalta humánusabb, és kicsit sem fájdalmas kezelésekről van szó.
Megkülönböztetünk kis-, közép- és nagyfrekvenciás elektroterápiás kezeléseket.
A kisfrekvenciás kezelésnél kevesebb, mint 1000 Hz-cel történik a kezelés. A hertz (Hz) mértékegység az 1 másodperc alatti rezgésszámot mutatja. A kisfrekvenciás kezelések révén a bénult, vagy legyengült izomzat mesterségesen ingerelhető, ereje növelhető. Fájdalomcsillapító hatása is lehet:
1. Galvánáram-kezelés
2. Ingeráramok
Az ingeráramokat elsősorban bénulás esetén használják az izmok elsorvadásának megakadályozására.
3. Iontoforézis
Iontoforézis során egyenárammal juttatnak be gyógyszereket a szervezetbe bőrön át. Előnye, hogy olyan gyógyszerek alkalmazását is lehetővé teszi, amelyek más módon nem alkalmazhatóak, és olyan gyógyszerek is áthaladnak a bőrön, amelyek áram nélkül nem. 
4. TENS
A TENS egy mozaikszó: transcutaneuos elektrical nerve stimulation angol elnevezésből, ami bőrön át történő idegi ingerlést jelent. A kezelés célja a fájdalomcsillapítás. Ha a gerincvelő hátsó szarvában lévő vastag idegrostokat - amelyek feladata az ingereket az agyba továbbítani - elektromos árammal ingerlik, egy "telítettségi" állapotba kerülnek, nem tudják fogadni a perifériákról érkező fájdalomingereket, ezáltal megszűnik a fájdalomérzet.
A középfrekvenciás kezelések tüneti kezelésre alkalmasak: értágító, fájdalomcsillapító hatásuk van:
5. Interferencia
A nagyfrekvenciás kezelések során a kezeltnek egyáltalán nincs áramérzete, mivel az a szervezetben hővé alakul. A mélyen fekvő szervek hőkezelésére alkalmazzák:
6. Darsonvalisatio
7. Diatermia
8. Rövidhullámu kondenzátortér kezelés
9. Mikrohullámú elektromágneses sugárzás
10. Ultra nagyfrekvenciás kezelés
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Sárvári akciós ajánlatok

Merítsen erőt a természetből, a tavasz kirobbanó frissességéből Sárváron, ahol testközelben tapasztalhatja meg a természet energiáit. Az Ensana Thermal Sárvár ajánlatait most 15%-os SZÉP kártya kedvezménnyel foglalhatja le.Megnézem