Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Csepeli Strand - egy új Dagály lehetne

2014. 10. 22. 09:27

Fürdőzés
A csepeliek termálstrandja több vonatkozásban is a Dagályhoz hasonlítható. Tervezik a fejlesztését, ám ahhoz, hogy valóban a Dagály színvonalára lépjen, jelentős beruházások kellenének.
Csak a csúszdák
Bár a csepeliek termálstrandja három óriáscsúszdával is rendelkezik - ilyenek a Dagályban nem találhatók - színvonalában mégsem éri az Árpád-híd pesti oldalán található nagy hírű társát.
A szabadtéri termálfürdőzés élménye
Közös bennük, hogy egyikük sem rendelkezik fedett fürdővel, termálvizüknek köszönhetően mégis egész évben várják a vendégeket. A Dagály az 1948-ban megépült, ma kellemesen retrónak ható fedett öltözőépülettel - az egy évtizeddel később alapított Csepeli Strand enélkül... Ez jelentős hendikeppje, melyet orvosolni kéne, ha a kis XXII. kerületi fürdő szeretne felzárkózni Angyalföldhöz. A strand fejlesztését egyébként tervezik, hiszen a régi-új polgármester kifejezte ebbéli szándékát. Ám, hogy ez mire terjed majd ki, még nem tudni.
Retro fíling
A retro kabinsorok már egyik fürdőben sem fogadnak vendéget. A Dagályban viszont gyakorlatilag csak medence nincs a fürdőépületben, de szaunacentrum, büfé, gyógyászat is helyet kapott benne. Csepelen csak a több mint ötven éves kis kunyhócskák rejtik az öltözőszekrényeket. A nyár elmúltával pedig néhány konténerrel rakják körbe a hatalmas, téliesített úszómedencét, abban öltözhetünk. Ám ezek vizesblokkjai több, mint fapadosak.
Gyönyörű helyen
A két strand elhelyezkedésében is párhuzamosságokat mutat, hiszen mindkettő a Duna-parton található. Ebben nem járnak egyedül -Duna-parti fürdőinkről itt olvashat. A Dagály azért jóval nagyobb területen fekszik, és több medencével, nagyobb vízfelülettel rendelkezik. Angyalföldön termálmedencéből is kettő van, és jóval nagyobbak - ám éppen olyan esőtetővel rendelkeznek, mint a kisebb, ám remekül megépített csepeli termálmedence. Az Árpád-hídnál úszómedencéből is kettő van, melyből az egyik téliesített, akárcsak a csepeli.
Fejlesztésekre várva...
Mivel a kis csepeli strand a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. (BGYH) által kezelt fővárosi fürdők köréből kikerülve néhány éve önkormányzati kezelésbe került, kevés esély van rá, hogy a Hollandi úton nagyobb beruházás történjen. Pedig - ahogy itt írtam - egyrészt a Duna-dűlőn fekvő kis strand predesztinálva van erre, másrészt csak így közelíthetné meg nagyobb nevű társa színvonalát.
Egyszóval a Dagály hasonlóságai ellenére is egy másik kávéház. Azaz strandfürdő. És még nem is beszéltünk róla mi épül mellette: a 2021-es Vizes VB világszínvonalú uszodája
Teo Wassermann
Fotók: panoramio, és a szerző
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem