Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Szinte rá sem lehet ismerni a Kis-Balatonra

2014. 10. 21. 11:56
Forrás: MTI
Fürdőzés
Befejeződött a Kis-Balaton ökoturisztikai fejlesztése. Négyszintes kilátó a Kányavári-szigeten, napelemes energiaellátás a zalavári bemutatóházban - többek között ez létesült a mintegy 81 millió forintos projekt keretében.
A Kányavári-szigeten négyszintes, faszerkezetű kilátót építettek, ahonnan jól belátható a Hídvégi-tó. A tájba illő, fedett kerékpártároló is épült, és felújították a szigetre vezető bekötőutat. A beruházás keretében családi és mozgássérült parkolóhelyeket, gyermekjátszóhelyet alakítottak ki - olvasható a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság közleményében.
A Kányavári-szigetre vezető fahíd mellett akadálymentesített tájékoztatópontot helyeztek el, wifi-hozzáférési lehetőséggel. A Kis-Balaton megújult, kibővített tartalmú honlapja a táj látnivalóit mutatja be az érdeklődőknek.
Megújult kilátóból lehet figyelni a vízi világot
Az Ingói berekben felújították a leromlott állapotú kilátót, ahonnan a látogatók megfigyelhetik az egybefüggő nádas vízi világát, az itt fészkelő madarakat. A szigorúan védett természetvédelmi területre csak engedéllyel és kísérővel léphetnek be az érdeklődők.
Zalaváron, a Kis-Balaton Házban az üzemelési költségek csökkentésére napelemes energiaellátást építettek ki. A bemutatóház 2000-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A kiállításokat 2008-ban ugyan megújították, de az uniós pályázatnak köszönhetően az idén a zöld energia hasznosításának bemutatásával bővült a látnivaló.
A térség növény- és állatvilágát jelenleg két szabadon látogatható részen, a Kányavári-szigeten és a Hídvégi-tó északi részén vezető kerékpárútról szemlélhetik meg a látogatók.
Fürdőajánló
Zalakarosi Fürdő
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...