Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Ilyen, amikor végre minden íz összeérik

2014. 10. 20. 13:46

Útitárs
Országosan hét helyszínen várják a Magyar Nemzeti Parkok és a Natúrparkok a helyi ízek kedvelőit.
Magyarország bővelkedik lenyűgöző szépségű, gazdag természeti és kulturális örökséggel rendelkező vidékekben. A természet és az ember által közösen formált tájaink, a helyi közösségek hétköznapi élete vagy ünnepnapjai kapcsán kialakult hagyományaink, a természetből vett anyagokra építő tárgyi kultúránk kiapadhatatlan forrást nyújtanak a felfedező hajlamú turisták számára.
A nemzeti parkok és a natúrparkok a helyi értékek melletti elkötelezettségének egyik kézzel fogható eredménye ez az ország több pontján egyszerre megvalósuló rendezvény. A közös programsorozathoz az Írottkő Natúrpark Natúrpark ízei ? Orsolya-napi vásár és gasztronómiai fesztivál nevű rendezvénye adta az indíttatást, hiszen Orsolya napjára minden íz összeérik, és ideje, hogy az őszi termés egésze pincékbe, kamrákba, hordókba kerüljön.
Rengeteg íz egy helyen
Ezen a hétvégén az ország több nemzeti parkja és natúrparkja elénk tárja az év során gondosan megtermelt, begyűjtött és feldolgozott terményeit. Megannyi ízű és fajtájú alapanyagból előállított, a tájegységre jellemző ínyenc falatok várják a látogatókat. A hagyományos és a különleges ízek kedvelői sem maradnak éhen, a helyi termékek széles választékából válogathatnak, kóstolhatnak. A gasztronómiai kínálatot a Nemzeti Parki Termék védjegyet elnyert termékek is gazdagítják, melyek védett területeken, garantáltan helyi, kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával készültek. A hétvége programját kézműves kirakodóvásárok, szakvezetéses túrák gazdagítják.
Nagy ízválasztékkal várják a szervezők a Vidékjáró program résztvevőit, akik az októberi hétvége mellett az ősz többi hétvégéjén is szívesen látott vendégek a nemzeti parkok és a natúrparkok területén.
A részletes programot jobb oldalon találja.
Forrás: Turizmus Online
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem