Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Vörös, pici és nagyon egészséges - Vajon mi az?

2014. 10. 19. 09:25

Wellness
Az ősz nem csak a begubózás és a meleg pulcsik, hanem az egészség gyümölcsök időszaka is.
Ropogós őszi levelek és kényelmes kasmír pulóverek - az ősznek már csak a gondolatától is kellemes meleg önt el bennünket. De nem csupán a mesés lombokért és a szobánk nyújtotta kényelemért érdemes ilyenkor lelkesedni. Nem szabad megfeledkezni a tápanyagban gazdag élelmiszerekről sem, melyekből bőven akad így szüret idején. Akár sütött tökről, akár sült almáról, akár vörösáfonyás pitéről legyen szó, ez a három élelmiszer garantáltan segít egészségesnek és energikusnak maradni ősszel is.
1. Alma
Minden nap egy alma az orvost távol tartja - bizony nem alaptalan ez a mondás. A benne található rostnak, antioxidánsoknak köszönhetően az őszi alma jelentősen hozzájárul szerveztünk tápanyagbeviteléhez. Fogyaszthatja uzsonnára munkában, vagy süthet belőle pitét, a lényeg, hogy semmi esetre se hámozza meg, az alma héja ugyanis tele van egészséges flavonoidokkal. Arról sem szabad elfeledkezni, hogy pektin tartalma is igen magas, így csökkenti szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának veszélyét.
2. Tök
Semminek sincs olyan őszies íze, mint az A-vitaminban gazdag sütőtöknek. A benne található fitoszterolok segítenek a magas koleszterinszint elleni harcban, a béta-karotin pedig képes lekötni a szabadgyököket. Tehát ahelyett, hogy az angolszász szokásoktól elcsábulva kifaragná, inkább egye meg azt a tököt.
3. Vörösáfonya
A vörösáfonya igazi szupergyümölcs, így ha van rá lehetőségünk, ne hagyjuk a piacon. Gazdag C-vitaminban és rostban, antioxidánsok tekintetében pedig talán csak a sima áfonya tudja felülmúlni, úgyhogy ideje raktárazni!
Termalfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem