Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Merüljön el Cserkeszőlőn mínusz 170 fokba

2014. 10. 18. 09:06

Fürdőzés
Mint az köztudott, hazánk igazi gyógyvíz nagyhatalom, jártunkban-keltünkben szinte minden településen belebotolhatunk egy-egy fürdőbe. Új sorozatunkban szeretnénk egy kis segítséget nyújtani az utazóknak és sorra bemutatni a hazai fürdőket. Első állomásunk Cserkeszőlő.
Cserkeszőlő Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a Tiszazugban fekszik a Tisza és a Hármas-Körös között. A település gyógyvizét 1943-ban tárták fel szén-hidrogén után kutatva. Eleinte a homokba ásott lefolyócsatornához jártak messze földről a gyógyulni vágyók, hogy élvezhessék a 82 Celsius fokon feltörő alkáli-kloridos és hidrogén-karbonátos hévíz áldásos hatásait. A fürdő építését csak 1955-ben kezdték el. A cserkeszőlői víz számos egészségügyi problémára rendkívül pozitívan hat: segítségével nagyon eredményesen gyógyíthatók a krónikus mozgásszervi és reumatikus betegségek, valamint a nőgyógyászati bántalmak is.
Merüljön el Cserkeszőlőn mínusz 170 fokba
 
2010-ben megújult a Gyógy- és Strandfürdő, ennek köszönhetően most már kilenc medence, csúszdák, strandröplabda, strandfoci, minigolf, bowling és tenisz pályák várják a kikapcsolódni vágyókat. Létrehozták az úgynevezett téli fürdőt is, így már nem csak nyáron lehet itt élvezni a termálvíz gyógyító hatását.
Krioszauna és gyógysó Cserkeszőlőn
A létesítmény számos egyéb gyógyszolgáltatást nyújt, így például a hazánkban még kevéssé ismert krio szauna is működik Cserkeszőlőn. A krio szauna a hagyományos szauna ellentettje, a szervezetet nagyon rövid időre (1-3 percre) -120 és -170 Celsius fok közötti hőmérsékletnek teszi ki. (A krioszaunáról itt tudhat meg többet.) Van itt Bochniai Gyógysó szoba is, mely szintén egyedülállónak tekinthető Magyarországon. Hazánkban kizárólag Cserkeszőlőn található a lengyelországi Bochniából származó gyógysóból kiépített szoba, ahol bármikor elérhető a természetes sóbányák mikroklímája. Falait, mennyezetét és a padlót is sóréteg borítja.
Merüljön el Cserkeszőlőn mínusz 170 fokba
 
A fürdőben természetesen a hagyományosabb szolgáltatások is elérhetőek, van finn szauna, infra szauna és aroma kabin. Továbbá igénybe lehet venni, lávaköves és herba masszázst, sőt még Kleopátra fürdőjét is kipróbálhatják az érdeklődők.
Werkner Anita
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...