Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Őszi szépségtippek a hűtőből, ne hagyja ki!

2014. 10. 11. 18:37

Wellness
Készítse el otthon kedvenc kozmetikumait szezonális alapanyagokból! Garantáltan remek móka.
Miután nyáron időnk jó részét a szabadban, vagyis napon töltöttük újabb és újabb napozókrém réteget pakolva magunkra, nincs azon semmi meglepő, hogy ősszel ráfér bőrünkre egy kis felfrissülés. Arról nem is beszélve, hogy az olyan kellemetlenségeket, mint a cserepes ajkak, száraz haj és egyenetlen arcszín már önmagában az évszakváltozás is felerősíti.
A jó hír azonban az, ahogy átlépünk a nyárból az őszbe ezeket a panaszokat meglehetősen könnyű kezelni. Olvassa el őszi csináld magad szépségápolási tippjeinket és garantáltan ragyogó, hidratált és puha bőrrel készülhet fel a télre.
1. Ajakír: a boltban kapható ajakbalzsamok gyakran tartalmaznak különböző vegyi anyagokat és olyan összetevőket, amik még inkább cserepessé teszik ajkainkat. A legjobb megoldás, ha mi magunk készítjük el ajakápolónkat, így pontosan tudjuk, mit is kenünk magunkra. Egy remek és egyben ehető variáció hozzávalói valószínűleg már mind ott is lapulnak a hűtőjében: keverjen össze fél csésze kókuszolajat, fél csésze cukorral és tíz csepp borsmenta olajjal. Ha összeállt egy sűrű masszává, akkor késznek tekinthetjük, a hűtőben lefedve kell tárolni.
2. C-vitamin szérum: ha egy kicsit többet időzött a napon, mint kellett volna (természetesen napozókrémmel bekenve), akkor valószínűleg felszínre tört egy-két bőrproblémája. A pattanások, a száraz bőr vagy a fakó arcszín azt jelzi, hogy bőrünknek valami nyugtató krémre van szüksége. Szerencsére a C-vitamin képes arra, hogy visszafordítsa a napfény okozta károsodásokat, miközben serkenti a kollagén termelést, ami felfrissíti és telíti a száraz bőrt. Extra ráadásként világosítja a napozási foltokat is. Íme a csináld magad C-vitamin szérum recept: keverjen össze egy teáskanál C-vitamin port, egy teáskanál desztillált vizet, egy teáskanál glicerint és egy E-vitamin kapszulát. A hozzávalókat dolgozza össze, míg teljesen fel nem oldódnak, ezek után egy sötét üvegben tárolja a szérumot. Esténként alkalmazza bőrtisztításra.
3. Gránátalma maszk: mostanra már ön is biztosan hallott róla, hogy a gránátalma tele van azzal a bizonyos antioxidánssal, ami azért felel, hogy bőrünk egészséges maradjon. Ugyan nassolni is kellemes a fanyar gyümölcsöt, azonban van egy még jobb módszer arra, hogy kiaknázzuk a benne rejlő összetevőket. Egyszerűen tegye bele a gránátalma magokat a turmixgépbe, az így létrejövő sűrű masszát vigye fel az arcbőrére. Ha megszáradt mossa le hideg vízzel és paskolja szárazza arcbőrét. A szupergyümölcs jótékony hatásának köszönhetően pedig kevesebb pattanásra, hidratáltabb és feszesebb bőrre számíthat.
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...