Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

A férfi rúdtánc van olyan kemény, mint a street workout

2014. 09. 30. 14:16

Wellness
Kollár Betty 2009-ben a Csillag születikben kápráztatta el a zsűrit, és az országot. Betty, aki gyermeke születése után most - rengeteget fejlődve - újra megnyerte a Miss Poledance Hungary-t, anno megszabadította ezt a sportot, ezt az edzésformát a hazai előítéletektől. Ám csak a női vonalon. A férfin most Holoda Péter kezdheti ugyanezt elölről. A magyar bajnok Teo Wassermannak nyilatkozott.

Teo Wassermann: -Vajon csak azért láttam táncszínházasabbnak a produkciódat a női számoknál, mert a tánc világából érkeztél, vagy ez a férfi rúdtáncról is elmond valamit?
Holoda Péter: - Igen, a férfi mezőnyben inkább a trükköket helyezik előtérbe, hiszen fizikai állóképességben többet bírunk. Gyakoriak a látványosabb mozdulatok. A hajlékonyság viszont nem pontozási szempont, noha sok férfire is jellemző. A nőknél nagy segítséget jelentenek a színpadi klíma eléréséhez a platform cipők. Férfiaknál látványosabb elemeket kell csinálni. Kell az akrobatika, kellenek a trükkök. Viszont szerintem a balett és a testformáló képzések egy idő múlva szintén kötelezővé fognak válni. Ez megkerülhetetlen, ha valaki versenyezni szeretne. A balett és akrobatika egyébként nagyon jól kiegészíthetik egymást. De mindenkinek van egy saját mozgásnyelve, ezt kell megtalálni, mert akkor lesz hiteles.

Teo: - Ma már nők ezrei, akár szülés után is elkezdik, és csinálják hétről-hétre elszántan, fanatikusan. Ez elindult a fiúknál is, vagy egy fecske nem csinál nyarat?

Péter: - Nagyon jó testformáló és egyre jobban terjed, aminek örülök. Ám fiúknál itthon ilyet még nem tapasztaltam. Általában, mikor egy táncos elkezd a rúdon működni, először forgásokkal kezd, és látványos táncos elemekkel, talán ez riasztja el őket. Ám ha a street workoutban megjelenhetnek a nők, itt miért ne jelenhetnének meg a férfiak? Hiszen a nemzetközi versenyeken nagyon magas szinten űzik a rúdtáncot - a pasik is.

Teo: - Nem félsz az előítéletektől?

Péter: - Igyekszem ezt a művészet, a tánc, az alkotás felől megközelíteni. De tudom, hogy sok előítélet lesz ezzel kapcsolatban is.

Teo: - Merre tovább?

Péter: - A pole sport és pole dance két külön kategória, én a táncosabb részét szeretem, ezért is indultam el ezen a versenyen. Azzal, hogy itt bemutatkoztam, mehetek tovább a világbajnokságra, ugyanezen az ágon, a dance-ben. Jövő áprilisban lesz a folytatás Kínában (2015 World Pole Dance Championship), egyelőre csak tervezgetjük. Nagyon jó lenne eljutni oda, és felkészülni rá maximálisan. A dance felől van továbblépés a Pole Art és a Mr Pole Dance felé is, amit Ausztráliában rendeznek. Remélem ezekre a versenyekre is eljutok egyszer.

Teo Wassermann
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...