Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Miért nem szeretem a jakuzzit?

2014. 09. 19. 19:16

Fürdőzés
Először is szögezzük le: a jakuzzi önmagában remek dolog. Azoknak a családoknak, melyek megengedhetik maguknak - és nem tömik tele tisztítószerekkel. Ám kis űrtartalma miatt fürdőben, wellness hotelben - vagyis nyilvános helyen: undi!

Honnan a furcsa név? Egy Amerikába emigrált olasz család miatt került a köztudatba - és ragadt ott a mai napig a masszázskádak elnevezése. A mezőgazdasági pumpákban utazó Candido Jacuzzi 1948-ban készítette el az első házibarkács kádat fia számára, aki hidroterápiás kezelésre szorult. A kis Kenneth felnőve tökéletesítette apja ötletét. Az első igazi Jakuzzi a hatvanas években jelent meg, és egyből a luxus szinonimájává vált.

Fura, hogy a fürdőkritikus számára valahol az értékskála ellenkező pontján foglal helyet. Valószínűleg nem a megfelelő helyen találkoztam vele - odahaza nincsen. Ám amivel wellness hotelben, nyilvános fürdőben próbálkoztam: az kritikán aluli volt. És a véleményemmel nem vagyok egyedül.

Dr. Taraczközi István orvos-természetgyógyász a tavaszi Orvosi Wellness konferencián tartott előadásában kelt ki a jakuzzik ellen. A hazai wellness fejlődési irányait, jó és rossz példáit elemző eszmefuttatásában személyes tapasztalatáról számolt be. Egy wellness hotelben tett látogatásán szerzett abszurd élményeket a témában. Ő a fertőzések melegágyaként aposztrofálta azt a néhány liter vizet, melyben a jakuzzi rajongók egymás után megmártóztak.

Mert a jakuzzikért - mint általában a státuszszimbólumokért - sokan rajonganak. Vajon hányan gondoltak bele, miben is fürdenek?

Jómagam nem is annyira a fertőzésektől félek, mint egyszerűen undorodom attól a folyékony halmazállapotú valamitől, amit az általam tesztelt jakuzzikban találtam. Mivel az üzemeltetők tisztában voltak a terheléssel, alaposan megdöntötték a klórt, és a ki tudja mennyire bőrbarát tisztítószereket. Más fürdővendégtől is visszahallottam: abba nem megyek mert nagyon klóros! A majdhogynem nyálkás, habzó, vízre alig emlékeztető lében való fürdést senkinek sem ajánlom...

Teo Wassermann
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem