Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Ettől lehet veszélyben a férfiasság!

2014. 09. 18. 11:00

Fürdőzés
Az andrológia, a férfigyógyászat nem új keletű találmány hazánkban. Régóta, már a '40-es évek óta létezik andrológiai szakrendelés Magyarországon, mely a férfiak nemzőképességével foglalkozó orvosi szakterület.

Nem véletlen, hogy az orvostudománynak éppen ezen a területén szembesültek az elektromos tér káros hatásaival, hiszen kutatások igazolták, hogy a hímivarsejtek kifejezetten érzékenyek az elektroszmogra, mely akár férfi meddőséget is okozhat.

Annak ellenére, hogy a WHO a hetvenes évek 60 milliós értékét mérsékelve ma már mindössze 15 millió/milliliterben határozza meg az ondósejtkoncentráció kóros határértékét, így is sok férfit érintenek a számok. Vizsgálatok hiányában sokan nem is tudnak róla, hogy oligospermiában szenvednek, hiszen a probléma csak a gyermekvállalás szándékánál derül ki.

A betegség minden valószínűség szerint arra vezethető vissza, hogy az elmúlt 50 év elektrotechnikai robbanása következtében háromszáz-négyszázszoros értékkel emelkedett az elektromos környezeti terhelés. Ez a láthatatlan ellenség indokolatlan adrenalinemelkedést, azaz stresszhelyzetet teremt szervezetünkben, ami már Selye János, a stresszkutatás atyja szerint is a pszichoszomatikus betegségek melegágya.

Dr. Erdei Edit andrológus főorvos - amint a tavaszi Orvosi Wellness konferencián tartott előadásán elmondta - már évekkel ezelőtt szembesült az elektromos készülékek által okozott problémákkal. Több évtizedes tapasztalata szerint a férfi meddőségek száma érzékelhetően növekedett a praxisában. Jó hír viszont, hogy a terápiás lehetőségek ezzel párhuzamosan jelentősen fejlődtek.

A doktornő andrológiai rendelését főleg azok keresik fel, akik gyermeket szeretnének vagy szexuális zavaraik vannak. A "teremtés koronája" természetesen nehezen szánja rá magát, hogy elmenjen hozzá, noha a terméketlen párok közül ma már csaknem minden második esetben a férfiak felelősek a gyermektelenségért. 
 

A doktornő úgy véli, a kütyük korában a férfiaknak különösen ügyelniük kell, milyen közelről és milyen időtartamban vannak kitéve elektromos berendezések, például számítógép monitorok keltette elektromágneses térnek. A doktornő, ha férfi lenne, bizonyára nem a nadrágzsebében hordaná a mobiltelefonját...

Teo Wassermann
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...