Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Jött, látott, győzött: egy igazi magyar sikertörténet

2014. 09. 14. 09:56

Wellness
Múlt héten Magyar Termék Nagydíjjal tüntették ki a magyar fejlesztésű és gyártású mySPIRIT skincare biokozmetikumokat és a termékcsaládhoz kapcsolódó kozmetikai kezeléseket. Torhosi Tünde mesterkozmetikust, a mySPIRIT skincare kozmetikumokat forgalmazó cég vezetőjét kérdeztük.
- Az MTI által is kiadott általános közleményben azt lehetett olvasni: olyan vállalatokat díjaztak Magyar Termék Nagydíjjal, amelyek termékei vagy szolgáltatásai előállításában kiemelt szerepet játszik az innováció. A mySPIRIT miben felelt meg ennek a kritériumnak?
- Nem véletlen, hogy a kezeléseket és a biokozmetikumokat együttesen díjazták. Önmagában az is innovatív, hogy a szépségápolást nem a felszíni hibák javítása felől közelítjük meg, hanem a bőrszövet egészséges működésének támogatása a célunk. Szellemi innováció a kezelés, amelyik teljesen egyedülálló módon a személyre szabottan megválasztott bio illóolaj keverékek hatására épül, ami jelenleg két vezető nyugat-magyarországi szállodában, a sárvári Spirit Hotelben, valamint a hévízi NaturMed Hotel Carbonában érhető el. A bőrön át, és belélegezve az idegrendszer útján is hat a szervezetre az illóolaj, így támogatja a test harmonikus működését. Ezt a hatást fokozza a kristályokkal energizált víz is, amit a kozmetikus használ a lemosásoknál. A kezelés során használt professzionális biotermékek hatását egészítik ki az otthoni használatra fejlesztett biokozmetikumaink. Arctisztítóink és bőrápolóink is a BIOKONTROLL által tanúsított bio termékek. Erről a tanúsítványról tudni kell, hogy a kritériumrendszere minden más európai minősítő rendszernél szigorúbb. A mi biokozmetikumainkban a mezőgazdasági eredetű összetevők aránya meghaladja a 90 százalékot, és ezeknek 95 százaléka ellenőrzött biotermelésből származik. Egy-egy ilyen összetevő útja a termőhelytől a késztermékig pontosan nyomon követhető.
- Nem olyan régen mutatták be a nagyközönségnek az Önök termékeit. Eddig mik a tapasztalatok? Megtalálták a számításukat?
- Legnagyobb örömünkre rendkívül pozitívak a vendégektől érkező és a szakmai visszajelzések is. A termékteszteken kiemelkedően jó eredményeket értünk el, valamint a kozmetikumok speciálisan kifejlesztett kezelésekkel történő összekapcsolása is nagy sikert aratott. A szállodák vendégei nap mint nap hangot adnak elégedettségüknek, melynek legjobb indikátora, hogy a két helyszínen a kezelések mellett jól fogynak a kozmetikumok is. A díjazott termékek mellett nyáron több hiánypótló újdonságot is bevezettünk, termékpalettánk természetes fényvédőkkel, bio illóolaj parfümökkel és bio minősítésű babaápolókkal bővült.
- Mióta dolgoztak a termékek fejlesztésén?
- Hosszas gondolkodás előzte meg a konkrét kutatási és fejlesztési folyamatot, hiszen már régóta tapasztaltam, hogy a hazai piacon elérhető biotermékekből nehéz egyedülálló, luxuskategóriás szállodai kezeléseket összeállítani, amelyek illeszkednek az egészségmegőrzés iránt elkötelezett hotelek filozófiájához. Olyan prémium kategóriájú kozmetikumokat alkottunk, melyek a wellness szállodák professzionális kezeléseinek alapjaként szolgálhatnak, mégis elérhetőek az otthoni bőrápoláshoz is. A fejlesztés meglehetősen komplex gondolkodást igényelt, hiszen rendkívül összetett kritériumoknak kellett megfelelnie a megálmodott kozmetikumoknak, így biológus, kutatóorvos és wellness szakembereket egyaránt bevontunk a folyamatba.
- Elsősorban kiket szeretnének elérni? Hogy képzelik el a célközönséget?
- Elsősorban azokat szeretnénk megszólítani, akik a mindennapok során is az egészséges életmód elkötelezett hívei, akik tudatosan odafigyelnek arra, hogy száműzzék a szervezetükbe vitt mesterséges alapanyagokat, s ezt nemcsak az étkezés, hanem a bőrápolás terén is fontosnak tartják. Nem titkolt célunk, hogy a természetes bőrápolás népszerűsítésével hosszabb távon hozzájáruljunk az egészséges életmód elterjedéséhez. 21 éves fiamnak köszönhetően örömmel látom, hogy a fiatal generáció is nyitott a törekvéseinkre.
- Miként segíthet a márkaépítésben és a közönség elérésében ez a díj?
- A Magyar Termék Nagydíj az egyik legnívósabb hazai elismerés, így fontos visszajelzés a vásárlóinknak a márka prémium színvonaláról. Reményeink szerint a Magyar Termék Nagydíj szerepeltetése még hangsúlyosabbá teszi a márka minőségi, hazai mivoltát és további megerősítést ad a vásárlóinknak a megbízhatóságunkat illetően.
Werkner Anita
Termálfürdő.net

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...