Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

A hullámzó időjárás nekik is bekavar

2014. 09. 02. 14:28

Fürdőzés
Az Utazok.hu adatai és közel 170 partnere körében végzett felmérése alapján a turisztikai piac szereplői fejlődő, de az időjárás miatt kicsit hullámzó intenzitású szezont tudhatnak maguk mögött. A szállásadók összességében erősebbnek értékelték az idei szezont, mint a tavalyit.
A KSH adatai szerint az első hat hónapban több mint 10 százalékkal nőtt a szállásadók árbevétele. Ezt az Utazok.hu felmérése is részben megerősíti: a június-augusztusi időszakban a partnerek közel felének (48 százalék) magasabb volt az árbevétele a tavalyi év ugyanilyen időszakához képest, és a válaszadók elégedettségi indexe a tízes skálán az 5,8-as tavalyi értékről 6,4-re emelkedett.
"A turisztikai szakmában a szereplők többsége a nyári főszezont várja, hiszen ez egész éves üzleti eredményüket jelentősen befolyásolja. Az Utazok.hu szállásfoglaló oldalunkon és maiUtazás.hu akciós utazási portálunkon is jól érzékelhetőek a szezonális különbségek és a megnövekedett forgalom, de mindig megkérdezzük partnereink véleményét is, hogy a kettőt összevetve tudjuk értékelni a nyári trendeket. Az általában inkább pozitív értékelésekből egyértelműen látható, hogy nehéz, dolgos szezon áll a vendéglátók mögött. A telített piacon minden egyes vendégért meg kellett küzdeni, a változó időjárás pedig különösen a vízparti régiókat állította kihívás elé" - mondta Szennay András, az Utazok.hu cégcsoport ügyvezető igazgatója.
Egyre többen foglalnak neten
A felmérés alapján a legtöbb szállodás egyetértett abban, hogy évről évre egyre többen foglalnak interneten keresztül - a szállásadók 88 százaléka szerint ez igaz az ő szálláshelyére is. A vendégek egyre később foglalják le a nyaralásukat, és egyre rövidebb időre. A szállásadóknak nagyobb hangsúlyt kell fektetni a specializált szolgáltatások változatosságára és minőségére, hiszen a vendégek idén kevesebbet költöttek az adott helyszínen egyéb szolgáltatásokra, mint az előző években (a szálláshelyek 72 százalékának véleménye szerint).
Családok a célkeresztben
A belföldi turizmust illetően a nyári szezonban továbbra is a családokra helyezik a hangsúlyt a szállásadók: a válaszadók fele egyértelműen őket jelölte meg elsődleges célcsoportjának. Őket követik a wellnessturizmus két célpontja: a fiatal párok és nászutasok, illetve az idősebb korosztály.
A megkérdezett szállodáknál általában, így a nyári szezonban is évről évre növekszik a visszatérők száma. Ez nemcsak a magyar vendégekre, hanem a külföldiekre is igaz - közülük is egyre többen tudatosan ugyanarra a helyre foglalják szállásukat. A külföldiek száma a legtöbb helyen (a válaszadó szálláshelyek 41 százalékánál) nem változott, de a többi szálláshely jelentős része (29 százalék) növelni tudta külföldi vendégei számát, és egy szűk réteg (8 százalék) több mint 20 százalékkal.
Forrás: turizmus.com
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...