Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Mindenkit elbűvöltek a retro fürdőruhás csajok

2014. 08. 30. 16:18

Fürdőzés
Idén is nagy élmény volt a Sonia Produkciós Iroda fürdőruha-bemutatója, mely a Gellért, a divat strandja nevet viseli, és immár harmadik éve ad otthont neki a nagy múltú fővárosi fürdő. Még előzetes várakozásaim is igazolódtak - már ami a nyertes kreációt illeti.

Őszintén szólva beleszerettem. No, nem a gyönyörű modell lányokba, hanem ebbe az egész játékba, amiben a Sonia Produkciós Iroda és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. jóvoltából évről-évre részt vehetünk. A XX. század egyes korszakaira  írják ki a fürdőruha-divatpályázatot - idén éppen a retro korszaknál tartunk -, melyre menetrendszerűen zseniális alkotások születnek. A termést Szabó Pálma, az iroda vezetője ereszti a kifutóra. Showja minden évben élményszámba megy.

Bár tavaly, a '40-es, '50-es évek stílusában készült modellek között nálam több kollekció is megelőzte volna a későbbi győztest, idén nem vitatkozom az elsőségről. Gaskó Nikolett divattervező zseniálisan eltalálta a hatvanas évek stílusát. Meglátásom szerint nem akarta nagyon átértelmezni a korszakot, túlzottan merész sem akart lenni, viszont nagyon eltalálta a stílust. A formák, a színösszeállítás, az anyaghasználat eredményeként modelljei mintha egyenesen a Marilyn-korszak utáni Amerika tengerpartjáról érkeztek volna a Gellért fürdő hullámmedencéje fölé helyezett kifutóra. Kollekcióját már a bemutató előtt imádtam, mikor a ruhapróba-fotókat nézegettem.

Nálam ezúttal a második-harmadik helyre érkezett volna be más kollekció, ám úgy vélem ez is hozzátartozik ehhez a játékhoz: hogy mindenkinek megvannak a maga kedvencei. Ettől függetlenül érdekes a második helyezett Holczman Anita hetvenes éveket idéző színes, virágos kollekciója. Ám a minták és színek mintha egy évtizeddel előrébb járnának, mint fürdőruháinak formái, vonalai. A harmadiknak befutott Sztanics Ágnes - bevallom - még kevésbé nyűgözött le, hiszen ugyanazt a kortalannak tűnő fehér úszódresszt variálta. A fekete-fehér, rojtokkal díszített színkombináció csak a selyem hatású kiegészítőkkel mutat igazán.
Teo Wassermann
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem