Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Így lesz egészségesebb a munkától

2014. 08. 31. 19:06

Wellness
Újra itt a szeptember és lassan mindenki visszatér a jól megérdemelt szabadságról. Nézzük hát, mit tehetünk azért, hogy minél kellemesebb körülmények között termeljük a GDP-t.
Manapság egyre többet hallani arról, hogy egészséges munkakörnyezetet kell biztosítani az alkalmazottak számára. Ebbe számos dolog beletartozik, például a munkahelyi és otthoni stressz leküzdésének elősegítése, a megfelelő táplálkozás támogatása, sportolási lehetőség biztosítása és a munkahelyi kapcsolatok fejlesztése. Íme néhány tipp - munkaadóknak és munkavállalóknak egyaránt - arra nézve, hogyan alakítsuk ki a számunkra legmegfelelőbb munkakörnyezetet.
1. Teremtsen olyan légkört, amiben a lehető legjobban érzi magát. Van, aki az erős fényt szereti, van, aki pedig az asztali lámpát, válassza az önnek legmegfelelőbbet. Ha túl nagy a zaj, használjon fülhallgatót, ha pedig a csend zavarja, hallgasson egy kis zenét.
2. Azok a munkaadók, akik egészséges munkakörülményeket teremtenek, jutalmul elkötelezett és boldog alkalmazottakat kapnak. Jó ötlet például ülő és álló munkaállomásokat is létrehozni - bár erre Magyarországon aránylag kevés helyen van lehetőség. Azonban apróbb lépéseket is tehetünk, például a munkavállalók feldobhatják asztalukat egy növénnyel, valamilyen művészeti alkotással vagy fotóval a családról és a barátokról.
3. A helyes táplálkozást is támogathatjuk a munkahelyen azzal, hogy egészséges étkezési lehetőségeket biztosítunk a megbeszéléseken, az étkezőben és az automatákban.
4. Nem mondunk semmi újat azzal, hogy az ember közösségi lény, éppen ezért az egészséges munkahelyi légkörhöz hozzátartozik, hogy legyen egy hely, ahol beszélgetni tudnak a kollégák. A céges ebédek, szülinapok vagy az ünnepek előtti közös megmozdulások is remek teret adnak a kapcsolatok ápolásának.
5. Érdemes összekombinálni a társaság iránti igényünket valamilyen mozgással. Lehet például ebédidei sétára invitálni a kollégákat, vagy állva, esetleg sétálva megbeszéléseket tartani. Szervezhetünk reggeli jóga csoportot vagy részt vehetünk közösen valamilyen futóversenyen.
Mindegy, hogy a fenti lehetőségek közül melyiket választjuk, a lényeg, hogy tegyünk valamit az egészségesebb munkakörnyezet érdekében. Ezekből mindenki, a munkaadó és a munkavállaló is csak profitál.
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem