Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Nyaralna még? Ezek nélkül tuti, rémálom lesz

2014. 08. 30. 10:06

Fürdőzés
Mindannyian ismerjük azt a nem túl kellemes érzést, amikor a nyaralás valamiért mégsem úgy sikerül, ahogyan szerettük volna. Ha még egy utolsó nyári utazásra indul, segítünk ezt megelőzni.
Megelőzés és felkészülés, két alapelv, melyek nagyban megkönnyítik, hogy minél simábban menjen a családi nyaralás. Persze, mikor még hajt miket az ifjonti hév, keveset törődünk azzal, hogy esetleg a kocsiban kell aludni, vagy úgy vagyunk vele, "majd találunk valami szállást, ha odaértünk". Családosként azonban már más a helyzet. Persze ebben az esetben is bevállalhatunk kalandosabb vagy last minute utakat, de ettől függetlenül alaposan fel kell készülnünk. No, nem mintha a tervezés kizárná annak a lehetőségét, hogy a nyaralás mégsem sül el olyan jól, de ettől még néhány dolgot nem baj, ha az ellenőrzésünk alatt tartunk. Összegyűjtöttünk néhány dolgot, amit mindenképpen érdemes elcsomagolni, annak érdekében, hogy lehetőleg semmi ne rontsa el a nyaralást.
Először is, kerüljük az olyan cipőket, melyek feltörhetik a lábat. Nincs annál rosszabb, mint amikor úgy kell órákon át mászkálni a városban, az állatkertben vagy kirándulni, hogy közben másra sem tudunk gondolni, minthogy sajog a lábunk. Ez természetesen halmozottan érvényes a gyerekek esetében, hisz ők vízhólyagok nélkül sem mindig értékelik a hosszabb sétákat. Tehát mindenképpen vigyünk magunkkal hosszabb sétára alkalmas, kényelemes cipőt.
Leégés és poloskák
A másik igazi nyaralásgyilkos, ha leégünk a napon. Nem éppen kellemes élmény, ha mozdulni sem bírunk, annyira fáj és vörös mindenünk. Semmiképpen ne induljunk el a jól bevált naptejünk nélkül, de ne csak akkor csomagoljuk el, ha vízpartra készülünk. Kirándulásnál, városnézésnél, bármilyen hosszabb sétánál kenjük be magunkat és legfőképpen a gyerekeket. (Arról, hogy milyen naptejet érdemes választani itt írtunk korábban.)
A harmadik mumus a poloska, azon túl, hogy harap, még haza is vihetjük. A legegyszerűbb módja annak, hogy elkerüljük ezeket a visszataszító kis lényeket, ha megkeressük őket. Erre meg is van a megfelelő kütyü, ami nem is túl nagy és egészen kibírható áron meg lehet vásárolni. Ráadásul még a gyerekek is jól szórakoznak, míg az apró anyaszomorítók után kutakodnak. A műveletet még azelőtt érdemes végrehajtani, hogy kicsomagolnánk, és ha találunk valamit, egyszerűen kérjünk egy másik szobát.
Végül, de nem utolsó sorban, készüljünk fel minden eshetőségre és legyen nálunk egészségügyi csomag is. Arról, hogy azt mi mindennel érdemes megtölteni itt írtunk korábban.
Sikeres nyaralást!
Werkner Anita
Termálfürdő.net
Kapcsolódó tartalom:
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem