Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Gondoltad volna, hogy erre is jók a fürdők?

2014. 08. 27. 15:30

Fürdőzés
Kékesi Krisztina life coach, mediátor Anyaság és lelki egyensúly című előadása csak megerősített abban a meglátásomban, hogy a fürdők nagyobb szerepet tölthetnének be párkapcsolatunk, familiáris életünk ápolásában.

A Mentőcsónak Műhely vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a wellness szállodák kissé kreatívabban, és hasznosabban is összeállíthatnák csomagjaikat - erőteljesebben bevonva kínálatukba a lelki egészségünket ápoló selfness tréningeket. Nekem is régóta szúrja a szemem, milyen ötlettelen szolgáltatásokat kínálnak nekünk egy-egy hétvégére.

Üdvözlőital, kedvezmény a masszázs árából, egy ingyen kávé a bárban - ez jellemző ma Magyarországon. Lényegében Dr. Taraczközi István, a Magyar Természetgyógyászok Szövetségének elnöke is erről a problémáról tartotta előadását azon a tavaszi konferencián, melyen Krisztina előadását is hallgattam.

Az életvezetési tancsadó elsősorban családokkal foglalkozik. Úgy tartja, egy család életpályájának megvannak a jellemző krízishelyzetei, melyekre jó előre felkészülni. Eredeti ötlete, hogy a butaságok helyett a wellness szállodák építsék be csomagjaikba, de legalábbis szolgáltatási körükbe azokat a mediációkat, meetingeket, foglalkozásokat, mely a család tagjaiban, leginkább persze a szülőkben tudatosítják a problémás élethelyzeteket, illetve megoldási javaslatokat vázoljanak fel. Ám sokszor már az is elég a megoldáshoz, ha családi problémáinkat nem söpörjük a szőnyeg alá, van bátorságunk szembenézni velük.

Nos, gyorsan felfedeztem gondolkodásunk közös pontját, mert fürdőlátogatásaim során azt látom, hogy már maga a fürdőzés élménye, a termálvíz óvó, meleg közege összehozza a párokat. Kedvenc törökfürdőmben a vendégek mintegy negyede párban érkezik. Ebből adódóan ők egészen más fürdőzési szokásokkal rendelkeznek, mint az egyedül, baráttal, barátnővel érkezők, vagy csoportos fürdőlátogatók. Utóbbiak főleg külföldiek, ám a turisták között is sok a párban érkező fürdővendég.

De bármerre megyek, a termál medencékben mindig látni egy-két párocskát, akik egymásba temetkezve élvezik a víznek, őselemünknek védő-óvó közegét. A szerelemben nem számít az életkor. A fiatalabb és idősebb párok egyaránt a nyugodt, relaxációs fürdőzésre legalkalmasabb medencéket preferálják. Sokan felfedezték már, hogy a fürdőzés mennyire közel hozza őket partnerükhöz, hogy a fürdőbe járás remek eszköze a kapcsolatápolásnak. A többiek remélem elolvasták ezt a cikket. Mert magától semmi sem működik.

Teo Wassermann
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...