Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Tudta, hogy Sárváron két gyógyhely is található?

2014. 08. 25. 10:00

Fürdőzés
Összesen tizenhét hazai település vívta ki a hivatalos gyógyhellyé minősítést Magyarországon, a Vas megyei kis fürdőváros kétszeresen is!

A gyógyhellyé minősítés sosem egy egész településre, hanem egy konkrétan körülhatárolt részére vonatkozik. Feltétele, hogy a gyógyhellyé minősítésnek mind a környezeti, mind az intézményi feltételei biztosítottak legyenek. A minősítést nem ingyen osztogatják, a komoly presztízzsel járó elismerésnek utólag is meg kell felelni.

Sárvár két régiója, a gyógyfürdő környezete és az arborétum is megkapta ezt a minősítést! A gyógyhely minősítésre kiváló gyógyvize, a rendezett, parkosított környezet, a tiszta levegő, a csend, a fürdőhely kül-, és belföldi ismertsége, a jó városimázs, a szennyező ipari környezet hiánya, és a megfelelő mennyiségű és minőségű szálláshely tette alkalmassá.

Sárvár gyönyörű természeti környezetben, a Rába folyó völgyében, a Kemeneshát dombjai között fekszik. Természeti szépségeivel, gyönyörű várával, zenei és kulturális életével színes programokat kínál az idelátogatóknak. A Gyógy- és Wellnessfürdő közvetlen szomszédságában, gyönyörű környezetben kalandpark  is található!

Ritkán adódik olyan szerencse, hogy egy településnek kétféle hatású és összetételű gyógyvize legyen. Sárvár részese ennek a természeti csodának.

A két víz különböző hőfokú és más összetételű. A gyógyvíz az 1200 méter mély kútból 43 °C-os, 2000 méter mélységből pedig 83 °C-os hőmérsékleten tör a felszínre. Az utóbbi, magas ásványisó-tartalmú gyógyvízből, lepárlással állítják elő a híres Sárvári Termálkristályt. Innen Sárvár egyik gyógyhelyének neve is: Gyógykristály.

A másik gyógyhely pedig maga az arborétum. Egy-egy séta itt, vagy a Csónakázó-tó partján lelki erőt ad, a Nádasdy vár történelmi környezete pedig arra hivatott, hogy mint hazánk történelmének eleven mementója szellemileg is megerősítsen bennünket.

TIPP Próbáljuk ki az arborétumban a fák ölelésének jótékony hatását! Nyugalom, nem fognak bolondnak nézni! A faterápia rajongói előszeretettel látogatják Sárvárt!

Termálfürdő.net
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem