Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Tudod mi az a vaszati? Sokat segíthet neked!

2014. 08. 23. 15:33

Wellness
A vaszati valami olyasmi, mint a Feng shui, de nem kínai, hanem indiai hagyomány.

A védikus építészet és térrendezés indiai tudományáról beszélünk. Lelesz Csilla vaszati tanácsadó már a Feng Shui ismeretében ismerkedett meg elméletével. Úgy véli: a vaszati megadja azt a pluszt, ami a Feng shuiból hiányzik. Előadását az augusztusi Móksha napon kísértem figyelemmel.

Csilla példája mutatja, hogy a térrendezés módszereit egy teljesen hétköznapi lakás berendezésénél is alkalmazhatjuk, sőt alkalmaznunk is kell - a magunk érdekében. A szakértő panellben lakik. Ám lakásának tájolása, beosztása ettől függetlenül kiváló lehetőségeket nyújt számára, hogy környezetét a vaszati szempontjából értelmezze. A vaszati nem kötődik olyan szinten India kulturális hagyományaihoz, hogy ha elveit alkalmazzuk, egy európai ízléshez nem idomuló stílust kapnánk. A vaszati ugyanis az energiaáramlás univerzális törvényeit alkalmazza. India ősi építészeti hagyománya képes harmóniát teremteni körülöttünk. Minden lakásnak megvan a maga jantrája, mely egy buddhista mandalához hasonló ábra. Ezt célszerű kitenni lakásunk falára is.

Csilla szerint tökéletes lakás nem létezik - ám mindent lehet korrigálni! Egy jó lakás nagyon sok energiát adhat számunkra, közvetve anyagi, erkölcsi, párkapcsolati problémák megoldásában segíthet. Természetesen az egész ott kezdődik, hogy hálószobánk nem helyezkedhet el vízér felett. De ez csak a kezdet. A szakértő szerint legalább ilyen alapvető, hogy négyzet, vagy téglalap alakú lakásban lakjunk! Emellett szükséges valamifajta rendet megtalálni, megteremteni magunk körül, hiszen a környezet, melyben időnk nagy részét töltjük, visszahat életünkre. Például nem érdemes olyan dolgokkal körülvenni magunkat - legyenek azok ruhák, vagy bármilyen háztartási lim-lom -, melyeket évek óta nem használtunk.

Otthonunk spirituálisan testünket jelképezi. Nem véletlenül jelenik meg a ház mint testünk szimbóluma a pszichológiai szakirodalomban. Ahogy testünk lelkünk otthona, úgy élünk mi magunk is egy házban, lakásban, mely sosem lehet "csak egy albérlet". A szakember szerint egyértelmű: bármeddig lakunk is valahol, az az otthonunk. Úgy is kell kezelnünk. Ebben segít a vaszati.

A vaszati szakértő szerint a magyar népi hagyomány sem feledkezik meg az otthon energiájáról, ennek megteremtésében nagy szerepet játszott nagyanyáink őszi-tavaszi nagytakarítása. Új lakás választásánál elsőrendű fontosságú megnézni: ki lakott benne előttünk. Az ő életének energiáit visszük tovább, ha "csak úgy" beköltözünk a helyére. Ezért is szokás legalább kifesteni, kitakarítani az új otthont.
Teo Wassermann
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem