Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Sorsunk nincs megírva - a sorsépítésben segít a tudattérkép!

2014. 08. 21. 18:59
Szerző: Hradszki Róbert  Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
A 2012-ben elhunyt amerikai pszichiáter, misztikus, Sir David R. Hawkins készítette Tudattérképet Rácz Lajos pszichológus magyarította nekünk. Köszönjük!
Már az ókori görögöket foglalkoztatta, hogy sorsunk eleve elrendeltetett, vagy pedig rendelkezünk szabad akarattal, és fordíthatunk sorsunk irányán. Drámáikban ma is átélhetjük a sorsunkkal való szembenézés katarzisát. A középkorban úgy véltük: a sors kétosztatú, és csak a szerencsén múlik, hova vet. A balsors mellett akkoriban még használatban volt a jósors kifejezés is. A szerencsét kerékként ábrázolták, ebből ered a TV show-k világának szerencsekereke. Fortuna szekerén okosan ülj, / Úgy forgasd tengelyét, hogy ki ne dülj - írta Faludi Ferenc jezsuita költő, az 1700-as években, Forgandó szerencse című versében.
Az ősi indiai kultúrából, a brahmanizmusból eredő, a buddhizmusban is meglévő reinkarnációs elképzelés is egy kerék forgásához hasonlítja lelkünk útját. Egy körforgásban vagyunk, ahogy kénytelenek vagyunk újra és újra megszületni a számszárában, nyomorúságos földi létünkben.
A jósors-építés eszköze az önismereti munka, szintén már az antik görögök óta. Az "Ismerd meg önmagad!" szólam a Delphoi jósdához vezető úton volt olvasható. Vagyis aki a sorsát akarja megismerni, az önmagába kell, hogy nézzen. Sorsunkat magunkban hordozzuk.
Vajon mit gondol a mai spirituális, misztikus gondolkodás sorsunkról? Van leszállás erről a kerékről? A forgandó szerencsét csak kívülről bámuljuk, vagy tehetünk is érte valamit?
Az emberélet útjának felén / egy nagy sötétlő erdőbe jutottam, / mivel az igaz útat nem lelém - így kezdi Dante az Isteni színjátékot. Dr. David R. Hawkins professzor Tudattérképén felismerhetjük helyzetünket, szembesülhetünk vele, hol állunk, s megtalálhatjuk a kivezető utat elménk sűrű erdejéből. A hét negatív, hét pozitív tartományba egy semleges állapotból vezet az út.
Lefelé - vagy felfelé. Ahogy a sors kereke is forog. Első feladatunk, hogy megtanuljuk kormányozni: megkeresni hol vagyunk, honnan kell elindulnunk és merre. Figyeljünk magunkra - a térkép segít!
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...