Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Tíz elképesztő mini hotel, amiről nem is hinné, hogy létezik - képek

2014. 08. 17. 09:25

Hotelvilág
A Cntraveler összegyűjtött tíz aprócska, ám annál lenyűgözőbb szállodát. A hoteleket, melyek közül egyikben sincs húsznál több szoba, lehet, hogy nem könnyű megközelíteni - az egyik a perui kanyonban, míg egy másik egy vulkánikus kráter közelében van - a fáradtságért cserébe azonban feledhetetlen élményt nyújtanak.
Hastings House Country House Hotel - Kanada
A szálló Vancouvertől nyugatra egy rendkívül napfényes szigeten helyezkedik el, az 1940-es években még egy brit építész birtoka volt. A hotel egy 22 hektáros előkertből, egy 11. századi Tudor stílusban épített vidéki kastélyból és néhány felújított történelmi épületből áll. Talán elcsépeltnek hangzik, de a legmegfelelőbb a szó, ami leírja ezt a helyet, az a "festői". Minden szobában van kandalló, az étkezőben pedig helyben tenyésztett bárányt és kacsát szolgálnak fel.
Tíz elképesztő mini hotel, amiről nem is hinné, hogy létezik - képek
 
Finca Rosa Blanca Coffee Plantation Resort and Inn (Finca Rosa Blanca kávé ültetvény szálloda és fogadó) Costa Ricán
Igazi rejtély, hogy ez a hotel, miként képes titokban maradni. A szálloda elnyerte a "five leaf" (öt levél) fenntarthatóság díjat és csupán tizenöt percre van San Jose nemzetközi repülőterétől. Tökéletes hely egy nászút elkezdéséhez vagy éppen befejezéséhez. Még ha nem is hoz minket különösebben lázba az ökoturizmus, akkor is érdemes megnézni a gyönyörű, fehér, kanyargós épületeket, melyekben elegáns lakosztályok bújnak meg. Éttermükben a kertben termesztett biozöldségeket és -fűszereket szolgálják fel, melyekhez természetesen felejthetetlen kávé is dukál.
Tíz elképesztő mini hotel, amiről nem is hinné, hogy létezik - képek
 
Château du Sureau, Egyesült Államok
A Château du Sureau-ban nincs recepció, sem tévé. Amikor pedig kijelentkezel, kézzel írt számlát kapsz - ezek mind hozzájárulnak a stukkós, tornyos kis fogadó varázsához. A szobalányok fehér lenvászon köpenyben szolgálják fel a teát a vendégeknek, minden szobában van kandalló, régiség és valamilyen 19. századi művészeti alkotás. Az étkezőből a Sierra Nevada hegylánc páratlan látványában gyönyörködhetnek a vendégek, miközben párolt nyulat vagy sült kacsamellet ropogtatnak.
Tíz elképesztő mini hotel, amiről nem is hinné, hogy létezik - képek
 
Four Seasons Tented Camp Golden Triangle (Four Seasons sátor tábor, arany háromszög), Thaiföld
A Mekong folyó partján, a domboldalon, a dzsungelben helyezkedik el ez az "egyszerű sátortábor", ahonnan egyszerre három országra nyílik kilátás: Thaiföldre, Mianmarra és Laoszra. Számtalan különböző programra van lehetőség: elefántlovaglásra, madármegfigyelésre vagy éppen főző tanfolyamra. Az élményt a kézzel készített bútorok, szúnyoghálók és kézzel kikalapált réz kádak teszik teljessé. A sátrak berendezése éppen olyan csodálatos, mint maga a kilátás. A vacsorát egy nádtetős pavilonban lehet elkölteni, ahol a szokásos nyugati ételek mellett, a helyi specialitásokat is meg lehet kóstolni.
Tíz elképesztő mini hotel, amiről nem is hinné, hogy létezik - képek
 
John Rutledge House Inn az Egyesült Államokban
Ez a csodálatos kis fogadó eredetileg magánlakásnak épült, méghozzá az amerikai alkotmány egyik aláírójának. A szálló klasszikus, elegáns designját az eredeti gipsz díszléceknek, a faberakásos padlónak és a bejárati ajtó körüli görög stílusú oszlopcsarnoknak köszönheti. A szobákban olasz márványkandallók, korabeli bútorok és baldachinos ágy teremti meg a romantikus hangulatot. A modern idők jegyében azért, minden szobában elhelyeztek egy lapos képernyős tévét. Bár étterem nincs a szállodában, a vendégeknek lehetőségük van egy igazán különleges reggelire az udvaron vagy szobájukban.
Tíz elképesztő mini hotel, amiről nem is hinné, hogy létezik - képek
 
Las Casitas Del Colca, Peru
A perui Andokat nem régiben egy csodálatos luxus menedékhellyel koronázták meg. A Las Casitas Del Colca szálló a Colca kanyonban (kétszer olyan mély, mint a Grand Kanyon) bújik meg. Nehéz eljutni oda (három óra autóval a reptértől), de mindenképpen megéri az utazás. Húsz diszkrét faház húzódik meg a kanyonban, félúton felfelé, nagyjából a kondorkeselyűkkel egy magasságban. Mivel az esték igencsak hűvösek lehetnek 9800 láb magasan, ezért fatüzelésű kandallók, fűtött kőpadló, a teraszon pedig forró vizes medence segít melegen maradnunk. Sőt a személyzet minden este meleg vizes palackot csempész a vendégek ágyába.
Tíz elképesztő mini hotel, amiről nem is hinné, hogy létezik - képek
 
Peninsula House (Félsziget ház) a Dominikai Köztársaságban
A családi vállalkozásként működő fogadó egy tizenöt hektáros zöldellő domboldalon fekszik remek kilátással az Atlanti-óceánra. A viktoriánus korabeli, gyarmatosító időkből származó design az ültetvényes házak hangulatát idézi. A szobákban régiségek, kínai bambusz tároló szekrények, indiai elefántcsont vitrinek és mahagóni kádak teszik teljessé az élményt.
Tíz elképesztő mini hotel, amiről nem is hinné, hogy létezik - képek
 
Perivolas Görögországban
Ez a menedékhely egy sziklán húzódik meg a Szantorini szigetcsoport híres kalderája felett. A Perivolas egyszerre testesíti meg az egyszerűséget, az eleganciát és a nyugalmat. A modern szobákat 300 éves barlangokból alakították ki tiszta fehér falakkal, míg a párnák és az ágyneműk élénk színekben játszanak. Nincs tévé, van viszont egy csodálatos, "végtelen medence" , mediterrán halak, tenger gyümölcsei és görög borok.
Tíz elképesztő mini hotel, amiről nem is hinné, hogy létezik - képek
 
Casa De Sierra Nevada, Mexikó
Nincs még egy hasonló ingatlan, mint ez a szálloda; a 16-18. századi spanyol gyarmatosítás korabeli épületben a szobákat egyedileg rendezték be. Sokakban stukkó díszíti a falakat és az íves mennyezetet, a fürdőkben pedig gyönyörű csempe és polírozott réz mosdók várják a vendégeket a privát terasz és kandalló mellett. Két étteremben is lehet étkezni, az egyikben nyugati ételeket szolgálnak fel némi helyi csavarral, még a másikban kifejezetten mexikói specialitásokat lehet megízlelni. A szállóhoz tartozó szoborkert és medence is csodálatos.
Tíz elképesztő mini hotel, amiről nem is hinné, hogy létezik - képek
 
La Residence Dél-Afrikában
A La Residence főleg azok számára lehet igazán vonzó, akik szeretnek akcióközelben lenni, de egyúttal inkább kimaradnának a rivaldafényből. Franschhoek Village díjnyertes éttermeivel és borkultúrájával csupán tíz percre, Cape Town pedig kevesebb mint egy óra autóútra van. A hotelt grandiózusra tervezték, háromszoros magasságú mennyezettel, fekete-fehér márványpadlóval, hatalmas csillárokkal és festményekkel. A széles verandák a hegyekre néznek, a tizenegy extravagáns lakosztályt francia és ázsiai régiségek, helyi művészeti alkotások, perzsa szőnyegek díszítik, és mindnek megvan a saját egyénisége a lányos rózsaszíntől a fejedelmi nászutasig.
Tíz elképesztő mini hotel, amiről nem is hinné, hogy létezik - képek
 
Termálfürdő.net
Fotók: cntraveler.com
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...