Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Így válhat rémálommá a nyaralás

2014. 08. 16. 09:36

Fürdőzés
Mikor valamilyen utazásra indulunk, legyen az akár csak pár napos, nem szabad elfeledkezni az egészségügyi csomagról. Ha szerencsénk van, egyáltalán nem lesz rá szükség, de nem árt az elővigyázatosság, hiszen valódi rémálommá válhat a nyaralás, ha orvost vagy patikát kell kajtatni egy ismeretlen helyen.
Nézzük hát, mi az, amit semmiképpen nem kellene kihagyni abból az egészségügyi csomagból! Először is mindenképpen legyen nálunk több, különböző méretű sebtapasz, hiszen a kisebb karcolások, vágások igen gyakori sérülésnek számítanak kiránduláskor, sőt még fürdőzéskor is. Gondoljunk csak azokra a Balatoni iszapban megbújó hegyes kagylókra és kövekre. Ugyanezen okból kifolyólag, nem árt, ha viszünk sebfertőtlenítő szereket is, főleg ha valaki hajlamosabb az elfertőződésre.
Jó, ha van nálunk láz- és fájdalomcsillapító, hiszen egy kisebb náthát sajnos nyaraláskor is összeszedhetünk. Viszont hamarabb szabadulunk tőle, ha vannak nálunk gyógyszerek, no meg egy kis torokcukorka.
A csípésekre és zúzódásokra is fel kell készülni
Érzékeny gyomrúak vigyenek utazási rosszullétre, gyomorégésre, hasmenésre való szereket.
Talán nem is szorul magyarázatra, de életmentő lehet, ha van nálunk rovar- és bogárcsípésre való krém. Nincs is annál rosszabb, mint amikor egy viszkető szúnyogcsípés miatt nem tudjuk kipihenni magunkat.
Ha pedig valaki rendszeresen szed valamilyen gyógyszert, abból természetesen vigyen magával elegendőt.
Azok, akik valamilyen edzőtáborba vagy túrára készülnek, ne feledkezzenek meg a sportkrémről, húzódásokra és zúzódásokra való kencéről és a szükséges védőfelszerelésekről.
Az egészségügyi csomagban elkelnek még egyéb, nem kifejezetten gyógykészítmények. Ilyenek az olló és a csipesz, a rovarriasztó és az antibakteriális kéztörlő.
Biztonságos nyaralást!
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem