Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Akik túlléptek a Facebook életbölcsességein - Útkeresők lepték el hétvégén a Pál-völgyi-barlang környékét

2014. 08. 11. 14:46

Fürdőzés
Először, ám bizonyára nem utoljára rendezték meg a Móksha napot. A spirituális útkeresők és alternatív gyógymódok iránt érdeklődők úgy zarándokoltak hétvégén a gyönyörű környezetben rendezett életmód-fesztiválra, mint a hithű muzulmánok Mekkába, a Kába-kőhöz.

A Facebookon keresztül manapság szinte elárasztanak bennünket a pozitív és ezoterikus gondolatok. Bár a vidám életbölcsességek nem oldják meg az életünket helyettünk, sokunknak adnak hitet, erőt, kedvet, vagy csak egy csepp felüdülést a hétköznapok tapolsómalmában. Bár egyeseket még kifejezetten idegesít, a pozitív gondolkodás, és a spirituális útkeresés manapság egyre trendibb, divatosabb jelenség.

A legnyitottabb spirituális útkeresők gyűltek össze hétvégén egy nem kevésbé spirituális helyszínen a Budai-hegységben. A Szépvölgyi út melletti valamikori Kőfejtőben - ahol a cseppkőbarlang bejárata is található - ezen a napsütéses nyári vasárnapon reggeltől estig áradt a csí. A kis sátrakban, standokon és a nagyszínpadon egész nap workshopokat, tanításokat, koncerteket követhettünk, gyógytermékeket vásárolhattunk, természetgyógyászati kezeléseken vehettünk részt. Egyik előadásról a másikra járva kereshettük saját utunkat, vagy - hogy a fesztivál szlogenjével fejezzem ki magam - a szeretet négy minőségét: a rendet, az egyensúlyt, az intelligenciát, és a fejlődést személyes életünkben.

A különös nevű fesztivál - mely nevét egy hazai fejlesztésű életelixírről kapta - önmeghatározása szerint egy életmód harmonizáló közösségi rendezvény volt. A hazai ezoterikus szcéna nagyágyúit - Béky László, Balogh Béla, Bagdi Bella - felvonultató program életmódváltásra, nyitottságra, önismeretre, és befelé fordulásra ösztönözte a fesztivál látogatóit, akik elsősorban az édesanyák, nagymamák közül verbuválódtak. A család, a teremtés szentségét magukban őrző asszonyok köréből, akik urbanizált társadalmunkban elszakadtak a természettől, autentikus népi hagyományainktól, épp ez kelti bennük azt a kínzó sóvárgást, mely az egészséges és spirituális életmód felé tereli őket.
Teo Wassermann
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...