Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Háztól házig visz és olcsóbb, mint a vonat

2014. 08. 09. 18:49

Fürdőzés
Itthon is nő azok száma, akik belföldi és külföldi nyaralásukhoz telekocsi-szolgáltatást vesznek igénybe. Az immár 120 ezer fölötti magyar taggal rendelkező AutoHop közösségből idén már 23 ezren utaztak így a Balatonhoz.
Az autohopperek legkedveltebb hazai célpontja a Balaton, a közösség rendszerében az idei szezonban, május óta közel 27 ezer autós hirdetett meg balatoni utat. Ez összesen 85 ezer potenciális utashelyet jelent, ez átlagos vonat- és távolságibusz-kapacitással számolva 159 vonatot és 1682 busznyi utast tesz ki, ami jelentős versenyt jelent a tömegközlekedés számára - tájékoztatott Magyarország legnagyobb telekocsi-közössége közleményében.
A feltörekvőben lévő utazási formát az utasok nem csupán azért választják, mert akár 50 százalékot is megspórolhatnak az utazási költségen, de a megoldás, különösen a Balaton esetében gyorsabb, sokszor háztól házig való fuvart jelent és sokszor kényelmesebb a tömegközlekedési megoldásoknál, ráadásul társas kapcsolatok kialakítására is lehetőséget ad.
Horvátország is népszerű célpont
A szezonban a népszerű külföldi nyaralási célpontokra tartó autósok hirdetései is nagyobb számban jelennek meg. Ezek közül a legnépszerűbb célpont Horvátország és azon belül is Split és környéke.
A közösség egyébként tematikus oldalt üzemeltet a népszerű hazai fesztiválok autohoppos megközelítésére is, például a közelgő Sziget Fesztiválra.
Az AutoHop nemcsak Magyarországon, de Romániaban is a legnagyobb telekocsi-közösség; a szolgáltatás elindult Horvátországban és Szerbiában is.
Turizmus.com
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...