Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Ingyenes az új velencei homokos strand, és nagyon népszerű

2014. 07. 24. 17:05
Szerző: Hradszki Róbert  Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Vadiúj velencei-tavi fürdőhelyen strandolhatunk, ráadásul belépő nélkül! Gyakorlatilag a homokos strandon elhelyezett 250, klassz napágy szett bérleti díja jelenti a beugrót. Ez ugyan nem kötelező, hétvégén mégis elfogynak reggel tízig. Jó lesz sietni!
A fővárosból és Székesfehérvár felől is fél óra alatt elérhető a teljesen korszerűsített vasútvonalon! Az elmúlt években nem csak új állomásokat, átjárókat hoztak létre ezen a szakaszon, de a menetidők csökkentése céljából a pályatesteket is teljes hosszában kicserélték. 12 számjegyű összegbe került. Nem csoda, ha ilyen hatalmas képernyőkről tudhatjuk meg a menetrendet - az idősebbek meg nyilván megkérdezik. De ez a terminál legalább működik, nem úgy mint a korzóé.
Az évekig húzódó Velencei-tó kapuja projektet júniusban Velence Korzó néven adták át. Amint megírtam, egyelőre csak a strandon van élet. A tó keleti csücskében hosszan elnyúló, elvileg kereskedelmi-vendéglátó célokra létrehozott főépület: a korzó sajnos még kihalt:
Reméljük a jövő szezonra megtelik élettel is! Az épület stílusáról és környezetéről azonban nem lehet rosszat mondani. Vannak itt homokos sportpályák és játszóterek, sétautak, parti büfék, a korzó épülete előtt hosszan elnyúló ingyenes parkoló - mindez egy szép nyaralóövezetben.
A legnagyobb sláger pedig a homokos strand. Hogy környezetidegen lenne azt legfeljebb a kákán is csomót keresők mondják. Bár tavainknak valóban a füves, fövenyes part természetes környezetük - jól esik egy kis változatosság! A partvonalat is ízlésesen megoldották, ezen a strandon vaslépcsőket sem találunk már, több helyütt bejárókat alakítottak ki, ahonnan egyenesen bele lehet gázolni a vízbe. Épp csak az iszapos víz látványa figyelmeztet, hogy nem a tengernél vagyunk.
A főépülettől biciklis-gyalogos híd vezet a stílusában az előbbivel harmonizáló új kikötőépület felé. A bringások már fel is fedezték maguknak. Nem csoda, hisz remek szórakozás körbekerékpározni a tavat, hiszen közben csodálatos panoráma tárul elénk. Végig kiépített vagy kijelölt bicikliúton haladhatunk. Azért a múlt egy-egy darabkájával is találkozhatunk - már a startnál.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...