Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

A nyugalom szigete: egy eldugott, vidéki kis termálstrand!

2014. 07. 24. 16:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Kunszentmiklós a Duna-Tisza közén, a Kiskunság északi részén található. Strandfürdője felújítását követően 1999-ben nyílt meg újra. A fürdő három medencével, idényjelleggel működik: a nyári hónapokban aktív, illetve egészséges kikapcsolódási lehetőséget biztosít minden korosztály számára.
A termál medence vízhőmérséklete 36 °C. A medencét 525 méter mélyre fúrt kút táplálja. A helyi termálvíz magas sótartalmú, de jelentős a nátriumhidrogén-karbonát tartalma is. A Szentmiklósi Gyógyvíz ízületi- és izomfájdalmakra (reuma), kopásos jellegű ízületi és gerincbetegségek esetén, idült ideggyulladásoknál, balesetek, sérülések, ortopédiai műtétek utókezelésére valamint nőgyógyászati panaszoknál javallott. Masszőr, csontkovács is kérhető a fürdőben!
A feszített víztükrű medence úszó- és búvártanfolyamok helyszíne. 33 m-es, feszített víztükrű, korszerű vízforgatásos rendszerrel ellátott, úszásra kiválóan alkalmas. A víz hőmérséklete 25-26°C, mélysége 105-140 cm. Egyik oldalán hatalmas csúszdát állítottak fel a gyerekeknek! A fürdőhöz tartozik egy kisebb gyermekpancsoló 40 cm-es vízmélységű. A fürdő területén található még egy óriás homokozóval, csúszdával, mászókával, hintákkal felszerelt játszótér.
A fürdő a Miklóssy János Sportközpont területén található, így sok lehetőséget kínál az aktív életmódot kedvelőknek is: műfüves labdarúgó-, és strandröplabda-pálya található a strand területén, edzőterem, és különféle sportrendezvények a sportcsarnokban. A vendégek ellátásáról büfé gondoskodik. A büfében hűtött üdítővel, hideg-meleg ételekkel, fagylalttal és jégkrémmel várjuk kedves vendégeinket.
Fürdőzés után érdemes elindulni Kunszentmiklóson egy kis sétára, megismerkedni történelmével, hagyományaival, kulturális értékeivel! A kunokat IV. Béla a 13. században telepítette le itt. A 18. század elején kunokat jobbágysorba taszították, és földjeiket a német lovagrend számára elzálogosították. A század közepén pénzzel válthatták meg magukat a kiskunok, köztük a szentmiklósiak is.
Érdekes élményben lehet része azoknak, akik ellátogatnak a Nyakvágó csárdába, mely a szabadszállási út mentén áll. Ez az épület valamikor a Pest-Pétervárad közötti postaút állomása volt. Nevét onnan kapta, hogy a 19. század elején az itteni csaplárné torkát szerelemféltésből elvágták. Az épületben ma kisebb néprajzi gyűjteményt tekinthetnek meg a látogatók.
Akik pedig a gazdagabb urak lakhelyére is kíváncsiak, ellátogathatnak a helytörténeti múzeumnak is otthont adó valamikori Virágh-kúriába. Az itteni kiállítás igen sokoldalú: számos helytörténeti, természetrajzi,néprajzi és irodalmi dokumentummal ismerkedhet meg a látogató.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem