Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Kézbe vehető idegenvezető Gyulán

2014. 07. 23. 10:01

Fürdőzés
Nemrég mutatták be azt a mobiltelefonos alkalmazást Gyulán, amelynek használói egyszerűen és gyorsan fedezhetik fel a város látnivalóit.
A Guide@hand Gyula okostelefonokon (iOS és Android) futó többnyelvű, hangos idegenvezető alkalmazás példaértékű - fejtette ki Görgényi Ernő, a város polgármestere, mivel az ország legnagyobb és legsikeresebb informatikai kutatóintézete, egy magáncég, egy önkormányzati intézmény és egy 50%-ban önkormányzati tulajdonú kft. együttműködésével jött létre. Az MTA SZTAKI munkatársai először a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft.-t keresték meg, közvetítésükkel jutottak el a Hiszi-Map Kft.-hez, miközben a Mogyoróssy János Városi Könyvtár is bekapcsolódott a folyamatba.
Komoróczki Aliz, a város TDM-szervezetének vezetője hozzátette, hogy a cég tevékenységében kiemelt szerepe van a termékfejlesztésnek, melynek jó példája a 2012 januárja óta a város turisztikai honlapjaként üzemelő www.visitgyula.com. A városi online kampányoknak is helyet adó oldal fejlesztése folyamatos, megtalálható rajta a gyulai programok teljes választéka, lehetőséget biztosít a szálláshelyfoglalásra és a garantált programok igénybevételére is.
A termékfejlesztési politika kialakítása során nagyon fontos, hogy egymásra épülő termékeket alakítsunk ki, melyek egymás hatását erősítik. A GUIDE@HAND Gyula alkalmazás fejlesztésével újabb komplex turisztikai termékkel bővül a város kínálata, mely nagyban épít a már meglévő fejlesztésekre, a www.visitgyula.com oldalról veszi át az összes programot, a könyvtár adatbázisából pedig a műemlékek látnivalók leírását, koordinátáit.
A program GPS koordináták alapján tud navigálni térképalkalmazással, de alkalmas a QR kódok kezelésére. Az adatbázis jelenleg 117 emléktábla, 45 szobor, 4 híd, és 47 egyéb érdekesség adatait tartalmazza.
Göndöcs Péter, a térképészeti cég képviselője elmondta, hogy az alkalmazás térképi alapú információkat menedzsel, így Gyula város programjait, rendezvényeit, látnivalóit, többnyelvű szöveges, illetve hangalámondásos tartalmakká fejleszti. Minden tartalom megjelenik Gyula város térképén, és az okostelefon használóját a helyszínre navigálja a készülék.
Turizmusonline.hu
 
Fürdőajánló
Gyulai Várfürdő
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...