Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Most akkor ledobjam a textilt vagy ne? A meztelenkedés szabályai a fürdőkben

2014. 07. 22. 16:11

Fürdőzés
Akár zavarbaejtő élményt is okozhat egy spa látogatás, ha nem vagyunk tisztában azzal, miben is érdemes egy-egy kezelésen részt vennünk. Különösen kellemetlen tud lenni, ha egy másik ország fürdőjébe tévedünk - nem megfelelő öltözékben. Lássuk hát a meztelen igazságot! Cikkünkben összeszedtük az alapszabályokat, mikor mit érdemes viselnünk egy fürdőben.
Mit viselj a relaxációs szobában?
Ha a relaxációs szobába tévedsz, akkor mindenképpen érdemes valami könnyű leplet vagy törölközőt magaddal vinned! Japánban például kifejezetten erre a célra használják a yukata-t, amit általában fürdőkben, de akár otthon vagy az utcán nyári lenge öltözékként is szoktak viselni. Az öltözék hasonlít a kimono-ra, csak míg utóbbi selyemből, addig ez pamutból vagy gyapjúból készül. Ha Japánban jársz, érdemes egy ilyet beszerezned, itthon elegendő a törölköző vagy a lepel. Ha nem is magad köré csavarod, érdemes leterítened oda, ahova feküdni szeretnél!
Mit viselj szaunában, gőzfürdőben vagy jacuzziban?
Bár elsőre furcsának tűnhet, sok országban ezeken a helyeken külön szauna vagy jacuzzi biztosítja a pihenést a férfiak és nők részére. Ilyenkor attól sem kell meglepődnünk, ha ádámkosztümben jelennek meg fürdőző társaink. Nálunk azért ennek nincs hagyománya, általában fürdőruhában jacuzzizunk vagy szaunázunk. Egy dolgot azért mindenesetre érdemes megfogadni, akár fürdőruhában, akár meztelenül ülünk be a szaunába, azért egy törölközőt vagy egy leplet mindig tegyünk magunk alá!
Mit viselj a masszázs szobában?
Ha nagyon szégyenlős vagy, akkor érdemes megfontolnod, hogy szeretnél-e masszíroztatni. Bizonyos masszázstípusoknál ugyanis elengedhetetlen, hogy ledobjuk magunkról a textilt, mielőtt lefeküdnénk az ágyra. Persze a kényes testrészeket ekkor is eltakarhatjuk egy lepellel, de sokszor a mozdulatok miatt a ruha csak akadályozná az ellazulást.
Mit viselj testkezelések alkalmával?
A testkezelések sem azok a helyek, ahol van helye a szégyenlősségnek és a ruháknak. Itt aztán mindentől meg kell szabadulni! Persze azért kulturális különbségek itt is megfigyelhetők, egyes fürdőkben divat az eldobható bugyi, nálunk pedig gyakran - ha a kezelés típusa megengedi - az sem jelent problémát, ha fürdőruhában maradunk.
Mit viselj hidroterápiás kezelések alkalmával?
Akárcsak a testkezelésekkor, itt is sok esetben a kezelés jellege miatt érdemes teljesen meztelenre vetkőzni. Persze ez privát kezelésekre vonatkozik, a mindenki számára elérhető vízsugaras kezeléseket fürdőruhában végezzük.
Termálfürdő.net
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...