Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Tudta, hogy féláron is fürdőzhet orvosi ajánlással?

2014. 07. 19. 11:36

Fürdőzés
Termálfürdőinkben évente kétszer két hónapig (2x15 alkalommal) nagyjából féláron válthatjuk meg a belépőt, amennyiben orvosi beutalót igénylünk. Jómagam a Király, a Lukács és a Gellért fürdőben éltem már a lehetőséggel, utóbbi 5000 Ft-os fürdőjegyét így 1300 Ft-ért kaptam meg!

Bár az OEP-támogatott rehabilitációs rendszer évtizedek óta létezik, sokan mégsem tudnak róla. Vagy éppen azt nem tudják, hogy gyakorlatilag minden magyar igénybe veheti. Ugyanis szinte nincs olyan ember, akinek ne lenne egy kis gerincdeformációja.

Az ilyen jellegű probléma évtizedeken át tünetmentes, ám ha nem foglalkozunk vele, szép csendben, egy kis tartásproblémában megnyilvánulva folyamatosan rosszabbodik. Mikor pedig már mozgásszervi problémáink, fájdalmaink vannak, rég gyógyíthatatlan.

Az ilyen jellegű problémák kezelésének legjobb módja a mozgás, a sport, a gerinctorna, a gyógytorna, a gyógyúszás - és akkor el is érkeztünk a fürdőkúrához, ahol több fizioterápiás kezelés közül választhatunk. De most maradjunk csak gyógyfürdőbelépőnél, melyet minden fürdőkúrára érkező megkap. Fürdőtől függően, az említett 1300 Ft körüli összegért. A jegy 2 óra időtartamra szól, ám ha még egy gyógyszolgáltatást (masszázs, súlyfürdő, vízitorna) igénybe veszünk, már 3 órát maradhatunk!

A fürdőkúra mindenkinek jót tesz. Ha másként nem, mentálisan. Ám beutalót csak reumatológus állíthat ki. Ő háziorvosunk ajánlására fogad, ám érdemes rögtön egy fürdőorvoshoz menni, mert a szakrendeléseken szinte mindenütt lista van. Nem így a fürdőkben.

A gyógyulásra szánt időt a fürdőkúra során nem tudjuk, de nem is kell megspórolnunk. A fürdő nem kórház, könnyen elfelejti az ember, hogy az egészsége miatt van itt. A teljes gyógyulást azonban csak életmódváltás hozza meg. Aki gyógyulni akar, megőrizni egészségét, kúraszerűen, rendszeresen vegye igénybe ezt a lehetőséget, és emellett figyeljen oda, hogy életéből ne hiányozzék a mozgás!

Áldozz
unk időt az egészségünkre, egészségesnek lenni trendi!

Fotók: BGYH
Teo Wassermann
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...